17:09 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  75461

  Huawei va construi în Franța prima sa fabrică europeană, a declarat astăzi Liang Hua, președintele companiei, numai investiția inițială fiind de 200 de milioane de euro.

  BRUXELLES, 27 feb - Sputnik, Daniela Porovăț. Liang Hua a declarat că va investi 200 de milioane de euro în faza de înființare a unității, etapă care va crea 500 de locuri de muncă.

  "Acest site va furniza echipamente pentru întreaga piață europeană, nu doar Franța", a declarat Liang într-o conferință de presă. Liang a mai declarat că Huawei și-a prezentat planul guvernului francez.

  Franța este în stadii incipiente de extindere a rețelei sale 5G și încă nu a selectat furnizori. SUA încearcă să blocheze intrarea Huawei pe piața din Europa, dar faptul că apare prima fabrică a acestei companii în Europa arată că americanii au dat greș.

  Singurele țări în care SUA au reușit să interzică efectiv Huawei din licitațiile publice sunt România și Polonia, unde guvernele satelit obediente față de americani au fost dispuse să semneze memorandumuri cu SUA prin care se obligă să respingă compania chinezească, refuzând astfel tehnologia superioară și mai ieftină din China și condamnându-se astfel să rămână în urmă din punct de vedere tehnologic față de statele europene care vor colabora cu Huawei.

  Tematic

  Se supără americanii? Servere Huawei cumpărate de Autoritatea Electorală Permanentă
  Huawei, replică incendiară pentru ambasadorul Zuckerman
  Curajul lui Grapini! Îi sfidează pe americani și face o conferință la Bruxelles cu Huawei!
  SUA pusă la respect: Franța nu va exclude Huawei din viitoarea rețea 5G
  Tagurile:
  Franța, Europa, Huawei


  Știrile Zilei