15:33 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  51633

  Militarii turci, care au fost loviți de tirurile armatei siriene, nu trebuiau să fie prezenți în regiunea vizată, afirmă Ministerul Apărării al Rusiei.

  BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Militarii turci, bombardați de forțele guvernamentale siriene în Idlib în zona de deescaladare, nu trebuiau să se afle în acea regiune, a declarat Ministerul Apărării al Rusiei.

  Potrivit instituției, pe 27 februarie teroriștii grupării „Hay'at Tahrir al-Sham” au încercat să înainteze spre pozițiile armate siriene în regiunea localității Behun. Forțele siriene au deschis focul asupra lor, fiind loviți și militarii turci, „care se aflau printre rândurile formațiunilor teroriste”.

  În același timp, potrivit părții turce, în acea regiune nu se afla nicio unitate a armatei turce și nici nu trebuia să fie, subliniază Ministerul rus al Apărării.

  După informațiile primite din partea militarilor turci, partea rusă a întreprins măsuri de încetare a focului și a asigura evacuarea celor decedați și răniți pe teritoriul Turciei.

  “Aviația forțelor aero-spațiale ale Rusiei în regiunea localității Behun nu a fost utilizată”, se mai spune în comunicatul autorităților ruse.

  Noaptea trecută, guvernatorul provinciei turce, aflate la frontieră cu Siria, Hatai Rahmi Dogan, a declarat că în urma unui atac aerian din partea armatei siriene au decedat 33 de militari turci, iar 36 persoane au fost rănite. Ulterior, Ankara a anunțat lansarea unor atacuri terestre și aeriene asupra pozițiilor trupelor siriene.

  Purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării din Turcia, Ömer Çelik, a declarat că incidentul reprezintă “un atac” asupra NATO și a anunțat consultări cu Alianța.

  Tematic

  SUA ar putea ajuta Turcia în Idlib cu informații secrete și echipament militar
  Lavrov: Rusia susține armata siriană în provincia Idlib
  Erdogan despre tensiunile din Idlib: E vorba de un război
  Putin și Erdogan au discutat despre situația din Idlib
  Macron și Merkel au discutat cu Erdogan despre Idlib
  Tagurile:
  Idlib, Siria, Turcia


  Știrile Zilei