16:59 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31544

  Agenţia a comunicat cu puţin timp în urmă că Poliţia l-a reţinut duminică pe redactorul-şef al instituţiei de presă.

  CHIŞINĂU, 1 mart – Sputnik. La Istanbul a fost reţinut redactorul-şef al Sputnik Turcia, Mahir Boztepe, comunică agenţia.

  Acesta a fost dus la Direcţia principală de securitate.

  Махир Бозтепе
  © Sputnik /
  Махир Бозтепе

  „Poliţia a venit în oficiul nostru din Istanbul. A mai fost reţinut şi un alt angajat. Alţi trei colegi de-ai noştri sunt încă de ieri la Poliţia din Ankara, în locuinţele lor au dat buzna ieri naţionaliştii. Turcia, ce se întâmplă cu tine???”, a scris Margarita Simonian, redactorul șef al AIP „Rossiya Segodnya” și RT, pe canalul său Telegram.

  „În oficiul Sputnik are loc acum o întâlnire a conducătorului reprezentanţei Agenţiei la Istanbul, Maxim Dunaev, avocaţilor Agenţiei, reprezentanţilor Consulatului General al Rusiei la Istanbul şi angajaţilor poliţiei turce”, mai precizează agenţia.

  Anterior, Margarita Simonian, a anunțat că, în seara de 29 februarie, persoane neidentificate au încercat să intre în locuințele a trei angajați ai Sputnik Turcia din Ankara, acuzându-i că și-au trădat patria. Aceştia scandau lozinci naţionaliste, i-au ameninţat pe jurnalişti, încercând să rupă uşile.

  După ce agresorii s-au făcut nevăzuţi, jurnaliştii s-au adresat la Poliţie pentru a depune mărturii. De atunci, aceştia nu au mai putut fi contactaţi. Mai târziu a devenit cunoscut faptul că, după interogatoriul la Procuratură, reprezentanţii mass-media ruse au fost reţinuţi de Poliţie.

  Ministerul rus de Externe au chemat autorităţile turce să intervină în această situaţie şi să contribuie la elucidarea tuturor circumstanţelor acestui caz.

  Tematic

  La Moscova a avut loc un protest în susținerea Sputnik Estonia
  MAE al Rusiei cu privire la atacurile asupra angajaților Sputnik Turcia și conținutul lor
  Trei angajați ai Sputnik Turcia au fost atacați la Ankara
  Tagurile:
  Turcia, Sputnik


  Știrile Zilei