01:49 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (900)
  76552

  O veste de ultimă oră arată că presupunerea conform căreia virusul moare la temperaturi ridicate pare a fi fost neîntemeiată, falsă

  BUCUREȘTI, 2 mart - Sputnik, Evan Răutu. Presa internațională anunță primele cazuri de infectarea cu COVID19 în Indonezia.

  O femeie şi fiica ei sunt primele cazuri confirmate din cea mai mare țară musulmană din lume, a anunţat chiar preşedintele statului, Joko Widodo.

  Conform aceluiași înalt oficial, cele două persoane s-a contaminat după ce au intrat în contact cu un turist japonez infectat cu acest virus.

  Indonezia are peste 260 de milioane de locuitori – iar pericolul este foarte mare de răspândire a epidemiei, întrucât autoritatea statului nu este comparabilă cu cea din China, unde s-a intervenit în forță.

  Dar, îngrijorarea e alta:  Indonezia e o țară cu temperaturi relativ ridicate. La ora la care a fost publicat acest articol temperatura locală era de 31 de grade, iar minima nopții a fost  de 24 de grade.

  Ceea ce înseamnă că presupunerea că virusul moare la temperaturi ridicate pare a fi fost neîntemeiată, falsă. Altfel spus, e posibil ca o speranță de scăpare să se fi spulberat! Desigur, condițiile de umiditate față de România sunt diferite dar… nu este o veste bună – ci se poate spune că e una teribilă – mai ales în contextul unei țări cu populația uriașă a Indoneziei.

  Starea vremii la Jakarta, Indonezia
  Starea vremii la Jakarta, Indonezia
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (900)
  Tagurile:
  coronavirus


  Știrile Zilei