17:55 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  14808

  Președintele comisiei legislativului german pentru politica internațională a cerut introducerea unor sancțiuni împotriva Rusiei din cauza situației din Idlib.

  BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Președintele comisiei pentru politica internațională a Bundestagului, candidatul la șefia Uniunii Creștin-Democrate (CDU), Norbert Röttgen, a cerut adoptarea unor sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu situația din Idlib.

  Recep Tayyip Erdogan și Angela Merkel
  © REUTERS / Matthias Schrader,POOL

  “Îndemnurile amicale (către Rusia n.r.) din partea miniștrilor europei ai afacerilor externe sunt inutile. Trebuie să dăm de înțeles foarte clar: există o presiune politică și economică asupra lui Putin, asupra Rusiei, în cazul în care nu va pune capăt acestui război (în Idlib n.r.) și nu se va așeza la masa de negocieri”, a declarat Röttgen la postul de televiziune n-tv.

  „Dacă ar fi existat o inițiativă franco-germană (cu privire la sancțiuni n.r.), în comun cu alții, ar fi fost eficient”, a adăugat el.

  Situația din Idlib s-a agravat după ce pe 27 februarie teroriști grupării islamiste “Hay'at Tahrir al-Sham” au pornit o ofensivă de proporții asupra pozițiilor trupelor guvernamentale siriene. Armata Siriei a răspuns cu tiruri din artilerie. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, în urma atacului au avut de suferit și militari turci, care nu trebuiau să se afle în acea regiune.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  Tagurile:
  Idlib, Siria, CDU, Rusia, Bundestag, Germania


  Știrile Zilei