11:09 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  25514

  Ministerul Apărării din Turcia a anunțat despre doborârea unei aeronave militare siriene L-39 în regiunea Idlib.

  CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Ministerul turc al Apărării a anunțat că a doborât un avion de luptă de model L-39, care aparține forțelor siriene. Televiziunea de stat siriană a confirmat aceste informații, fără a oferi însă mai multe detalii, informează RIA Novosti.

  Duminică, Ankara a demarat o nouă operațiune militară în nord-vestul Siriei - ”Scutul de primăvară”. Potrivit autorităților turce, operațiunea a fost o reacție de răspuns la atacul aerian asupra pozițiilor armatei turce, „care a curmat viața a 36 de militari turci în zona de descarcerare, pe 27 februarie”.

  Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Turcia nu a putut îndeplinit mai multe obligații cheie pentru a soluționa problemele din jurul Idlib. În special, ea nu a desociat opoziția armată, care este pregătită pentru dialog cu guvernul în cadrul procesului politic, de teroriști.

  Astfel, în memorandumul ruso-turc din 18 septembrie 2018, convenit în cadrul întrevederii dintre Vladimir Putin și Tayyip Erdogan, unde s-a discutat despăre păstrarea status quo-ului pentru prezența armatei turce, dar cu condiția eliminării tuturor grupurilor radicale teroriste din zona Idlib, până la 15 octombrie 2018.

  De asemenea, a fost stipulat că „se vor lua măsuri eficiente pentru a asigura încetarea ostilităților” în limitele acestei zone. Conform clauzei 7 din Memorandum urma ca zona să fie patrulată de trupe comune ruso-turce.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  A fost reţinut redactorul-şef al Sputnik Turcia
  Lavrov a discutat cu Cavusoglu situaţia creată în jurul Sputnik Turcia
  MAE al Rusiei cu privire la atacurile asupra angajaților Sputnik Turcia și conținutul lor
  Tagurile:
  Turcia


  Știrile Zilei