10:52 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (89)
  9120

  Parisul consideră inacceptabilă utilizarea de către Turcia a problemei migrației pentru exercitarea presiunilor asupra Europei.

  BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, consideră inacceptabil ca Turcia să utilizeze subiectul migranților pentru exercitarea unor presiuni asupra Europei.

  “Este inacceptabil ca Turcia să utilizeze subiectul migranților pentru exercitarea presiunilor asupra Europei”, a declarat Jean-Yves Le Drian, răspunzând la o întrebare adresată de deputații Adunării Naționale (camera inferioară a parlamentului) a Franței.

  Ministrul a menționat că între UE și Turcia a fost încheiat un acord în martie 2016 și acesta trebuie realizat.

  “E respectat de Europa, toate statele-membre îl respectă în ultimii patru ani. Și Turcia, de asemenea, trebuie să-l respecte, luând în considerație angajamentele financiare semnificative”, a subliniat el.

  După agravarea situației din provincial siriană Idlib, Turcia a anunța că nu mai poate opri fluxurile de migranți și refugiați și și-a deschis frontierele cu UE, mii de migranți pornind spre Grecia. În decurs a trei zile au fost înregistrate peste 20 de mii de tentative de traversare ilegală a frontierei, unde se află sute de polițiști, unități ale forțelor armate grecești. În primele zile au fost arestați 66 de migranți care au ajuns pe teritoriul Greciei, iar a doua zi – 73 de imigranți ilegali.

  În martie 2016, șefii statelor și guvernelor din UE au convenit cu Turcia asupra unui plan comun de combatere a crizei migranților. Documentul prevede, în special, acordarea unui ajutor financiar autorităților de la Ankara pentru găzduirea refugiaților, readucerea în Turcia a tuturor migranților ilegali care au sosit în Grecia de pe teritoriul turcesc și primirea de către Uniunea Europeană a migranților legali sirieni din Turcia conform principiului “unul pentru unul”.

  Тема:
  Criza refugiaților (89)

  Tematic

  Guvernul vrea mai multă forță de muncă străină în România, aduce și refugiați sirieni
  Norvegia, gata să preia refugiații libieni din România
  Globaliștii se răzbună pe Salvini: va fi judecat pentru că a oprit imigranții!
  Mesaj alarmant de la Davos: apar milioane de noi refugiați!
  Turcia deschide frontierele cu UE pentru refugiații sirieni
  Tagurile:
  Criza imigranților, imigranți, Refugiați, Turcia, Franța

  Știrile Zilei