01:08 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (900)
  35230

  Un oficial al UE, care lucrează la sediul administrativ din Bruxelles al blocului, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a confirmat un purtător de cuvânt.

  BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik, Doina Crainic. „Avem confirmarea cazului”, a spus purtătorul de cuvânt Dana Spinant, care a adăugat că relatările potrivit cărora un oficial de sex masculin care lucrează la Agenția Europeană de Apărare a contractat virusul sunt adevărate și că s-au întors recent dintr-o călătorie efectuată în Italia, potrivit RT

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Михаил Климентьев

  Ca măsură de precauție, Agenția Europeană de Apărare (EDA) a anulat până pe 13 martie toate reuniunile programate la sediul său. De asemenea, agenția a anulat reuniunile externe până la jumătatea lunii martie.

  Se relatează că oficialul EDA care a contactat coronavirusul s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu un grup de aproximativ 30 de oficiali din alte instituții ale UE.

  Autoritățile sanitare belgiene au confirmat marți un număr de cinci noi infecții, ceea ce a ridicat numărul total la 15 cazuri de infecţie. Trebuie încă să se confirme dacă oficialul UE se află printre acestea.

  Toate cele cinci persoane infectate s-au întors recent din Italia, potrivit serviciului de sănătate publică FPS Sante. Două cazuri sunt rezidenți din Flandra, două din Valonia și unul din Bruxelles, toate prezentând simptome „moderate”.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (900)

  Tematic

  A ajuns și în Ucraina: Primul caz confirmat de coronavirus
  Ultimă oră: Cataclism în zonă lovită de coronavirus! Un vulcan ucigaș a erupt!
  Știrea zilei: ÎNCĂ un ROMÂN cu Coronavirus, CONFIRMAT
  Tagurile:
  UE, Bruxelles, coronavirus


  Știrile Zilei