23:36 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  805170

  Putin și Erdogan au reușit să ajungă la o înțelegere pentru diminuarea tensiunilor în provincia Idlib, după șase ore de negocieri.

  BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Negocierile dintre președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, s-au încheiat. Acestea au durat peste șase ore, transmite agenția RIA Novosti.

  “Rusia și Turcia au identificat soluții acceptabile la problema tensionării relațiilor în provincia Idlib”, a declarat Putin.

  Potrivit lui, Rusia și Turcia au convenit asupra unui document final de reglementare a conflictului.

  La rândul lui, Erdogan a anunțat că s-a convenit asupra unui regim de încetare a focului în Idlib, care va începe de vineri, ora 00:00.

  De asemenea, potrivit lui Lavrov, înțelegerea prevede crearea unui coridor de securitate în apropierea șoselei M4 și demararea unor patrulări ruso-turce comune pe această șosea din 15 martie 2020.

  Discuțiile dintre cei doi lideri a început la ora 14:06 (ora Moscovei). Putin și Erdogan intenționând să ajungă la o înțelegere în privința rezolvării situației din provincia siriană Idlib.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, Putin și Erdogan au discutat între patru ochi timp de trei ore, iar apoi negocierilor s-au alăturat membrii delegațiilor celor două țări.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  Tagurile:
  Moscova, Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin

  Știrile Zilei