10:50 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  22512

  Erdogan a informat-o pe Merkel despre înțelegerile încheiate cu Rusia și a cerut revizuirea acordului cu privire la migrație, încheiat între Turcia și UE.

  BUCUREȘTI, 6 mar – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a informat pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, despre acordul cu Rusia în privința provinciei siriene Idlib, a îndemnat la revizuirea acordului cu privire la migrațiune dintre Turcia și UE, a anunțat administrația liderului turc.

  “Președintele nostru a informat-o telefonic pe Merkel despre acordul cu Rusia în privința Idlibului, menționând că acesta va proteja populația civilă, militarii turci și va asigura stabilitatea în regiune. El am îndemnat la o revizuire a acordului cu privire la migrație dintre Turcia și UE, odată ce prevederile anterioare nu mai funcționează”, se spune în comunicatul administrației prezidențiale turce.

  Se menționează că Erdogan a acuzat Grecia de încălcare a drepturilor refugiaților în a actelor internaționale care vizează această problemă.

  Negocierile între președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu agravarea situației din provincia siriană Idlib, au avut loc joi, la Moscova. În urma întrevederii a fost adoptat un document comun. Părțile și-au reiterat atașamentul față de formatul de negocieri de la Astana și au anunțat instituirea unui regim de încetare a focului începând cu miezul nopții. În afară de aceasta, părțile au convenit asupra unor patrulări comune a șoselei M4, care se află în prezent sub controlul teroriștilor.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  Erdogan și Putin au discutat despre incidentele din Idlib
  Peskov a dat primele detalii despre negocierile Putin - Erdogan
  Putin și Erdogan au ajuns la o înțelegere în problema Idlibului
  Putin și Erdogan au convenit asupra încetării focului în Idlib
  Încetarea focului și coridor de securitate: rezultatele negocierilor Putin - Erdogan
  Tagurile:
  Recep Tayyip Erdoğan, Siria, Angela Merkel


  Știrile Zilei