11:16 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)
  116030

  În Marea Britanie au apărut mai mulţi escroci care urmăresc să câştige mulţi bani din panica creată de răspândirea noului coronavirus. La ce trebuie să fie atenţi românii care locuiesc în această ţară.

  BUCUREŞTI, 7 mart – Sputnik, Doina Crainic. Din februarie până acum, ţeparii care profită de pe urma răspândirii coronavirusului au reușit să facă fraude de peste 800.000 de lire sterline, înşelând mai mulţi britanici, potrivit The Independent.

  Coronavirus
  Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы

  Potrivit Biroului Național de Informații legate de fraude, au fost raportate 21 de escrocherii, în cazul cărora coronavirusul a fost menționat încă din februarie. În 10 cazuri, victimele au încercat să cumpere măști de protecție pentru față de la falși vânzători.

  Una dintre victime a spus poliției că a pierdut peste 15.000 de lire sterline după ce a plătit pentru măști de protecție care nu au fost livrate niciodată.

  Potrivit Action Fraud UK, escrocii obişnuiesc să trimită mesaje ca și cum ar fi de la grupuri de cercetare care ţin de Centrele din SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Escrocii spun victimelor că le pot furniza liste cu persoane infectate și le încurajază să dea clic pe linkuri care le duc pe website-uri destinate fraudelor, unde acestea fac plăţi, inclusiv prin Bitcoin.

  „Nu dați clic pe linkurile sau atașamentele din e-mailurile suspecte și nu răspundeți niciodată la mesajele și apelurile nesolicitate care vă cer detalii personale sau financiare”, îndeamnă poliția din Londra.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)

  Tematic

  Ultima oră: nou caz de îmbolnăvire cu coronavirus, în România
  Coronavirus, inspector școlar: ”Primim acei profesori în școală?”
  Știrea nopții: Două noi cazuri de Coronavirus la români! Se cer măsuri excepționale!
  Rusia: Șase cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore
  Alertă: Aproape 600 de persoane testate pozitiv pentru coronavirus în Franța
  Costache, despre o posibilă epidemie de coronavirus în Europa
  Alertă: Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în UE a depăşit 4.000
  Tagurile:
  Români, UK, coronavirus


  Știrile Zilei