16:01 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)
  36310

  Covid-19 a făcut ravagii pe piețele financiare ale lumii, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus, iar SUA au interzis toate zborurile din Europa.

  BUCUREŞTI, 12 mart – Sputnik, Doina Crainic. London FTSE a scăzut cu peste șase procente, iar producătorul de motoare de avioane Rolls-Royce conduce în pierderi, deoarece acțiunile companiei au scăzut cu 13%.

  De asemenea, acțiunile germane s-au prăbuşit, DAX scăzând cu aproximativ șase la sută, ajungând la cel mai scăzut nivel din 2016. În acelaşi timp, indicele bursier al pieței de capital din Franța CAC 40 a pierdut peste opt la sută. Acţiunile în Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus din afara Chinei, au scăzut cu aproximativ cinci procente. De asemenea, principalul indice al Rusiei la Bursa de la Moscova a scăzut cu 4,6 la sută, potrivit RT

  ​Pierderile de pe piețele asiatice sunt conduse de Australia, indicele său All Ordinaries arătând o scădere cu 7,23 la sută. Acesta este urmat de Mumbai Sensex din India, care a scăzut cu peste 6,5 la sută, și de Nikkei 225 din Japonia, care a pierdut 4,4%.

  Bursa din Hong Kong a scăzut cu 3,6 la sută până la sfârșitul zilei de tranzacționare, în timp ce Shanghai Composite a scăzut cu 1,52 la sută.

  Miercuri, şi în SUA s-au înregistrat pierderi masive, Dow Jones Industrial Media pierzând 1.464 puncte sau aproape 5,9 la sută, în timp ce S&P 500 s-a prăbuşit cu aproape cinci la sută.

  Această prăbuşire a pieţelor globale vine după ce președintele american Donald Trump a ordonat suspendarea tuturor călătoriilor din Europa către Statele Unite pentru 30 de zile. Măsura a fost luată la scurt timp după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de Covid-19.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)
  Tagurile:
  prăbușire, piața globală, Europa, zboruri, SUA, coronavirus


  Știrile Zilei