16:11 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25380

  Irakul intenționează să expedieze o plângere la ONU și Consiliul de Securitate al ONU după ce aviația americană a bombardat mai multe obiective din țară.

  BUCUREȘTI, 13 mar – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Irakului intenționează să depună o plângere la ONU în legătură cu atacurile aeriene ale SUA asupra obiectelor militare irakiene și aeroportului aflat în construcție, care au provocat decesul a șase persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației irakiene, Muhammad Saeed al-Sahhaf.

  Mai devreme, al-Sahhaf anunțase că ministrul Afacerilor Externe al Irakului a convincat ambasadorii SUA și Marii Britanii la Bagdad în legătură cu atacurile aeriene.

  “Irakul va expedia o plângere în legătură cu agresiunea forțelor aeriene americane în raport cu obiectivele de stat în două scrisori – una la ONU și alta – Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat al-Sahhaf, citat de RIA Novosti.

  Acesta a subliniat că atacurile SUA subminează eforturile de combatere a terorismului și reprezintă o încălcare a suveranității Irakului și a acordului de cooperare între Bagdad și coaliția internațională.

  Serviciul de presă al structurilor de securitate a Irakului anunțase anterior că șase persoane – cinci militari și un civil au decedat în urma atacurilor aeriene ale aviației SUA asupra câtorva obiecte din Irak, inclusiv asupra aeroportului di Karbala, aflat în contrucție.

  Forțele armate ale Irakului au condamnat atacurile forțelor aeriene ale SUA, menționând că acestea “încalcă principiul cooperării”, iar afirmațiile că SUA ar fi răspuns la atacul asupra baze Taji reprezintă o justificare slabă.

  Tematic

  Știrea nopții: ALTE două RACHETE au lovit o zonă strategică americană din Irak
  Viktor Orban: Ungaria nu va retrage militarii din Irak
  Reporterul agenției Ruptly, ucis în Irak
  Trei rachete au căzut în apropiere ambasadei SUA din Irak
  După Irak, încă o țară vrea să scape de trupele americane de pe teritoriul său
  Tagurile:
  SUA, ONU, Irak


  Știrile Zilei