03:55 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1138)
  339783

  Președintele SUA, Donald Trump, încearcă să atragă în SUA savanții germani care lucrează la dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19.

  BUCUREȘTI, 15 mar – Sputnik. Președintele american, Donald Trump, încearcă să-i momească în SUA pe savanții germani care lucrează asupra creării unui vaccin împotriva coronavirusului, anunță Welt am Sonntag, cu trimitere la surse în guvernul german.

  Potrivit informațiilor publicației, este vorba de cercetătorii companiei CureVac, din orașul german Tübingen. Trump le-ar fi propus o sumă mare de bani cu scopul atragerii lor în SUA, fie să obțină vaccinul exclusiv pentru propria lui țară. “Însă doar pentru SUA” – a specificat sursa publicației din guvernul german.

  Publicația notează că această situație a dus la niște “divergențe indirecte, dar tangibile" între Statele Unite și Germania, care vrea ca firma CureVac să continue să dezvolte vaccinul în Germania. Se menționează că firma lucrează asupra preparatului în colaborare cu institutul federal “Paul Ehrlich”.

  “Guvernul federal este interesat ca vaccinurile și medicamentele împotriva noului coronavirus să fie dezvoltate în Germania și în Europa. În legătură cu acest fapt, guvernul se află într-o legătură strânsă cu firma CureVac”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Germania.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1138)

  Tematic

  Scenarii: La ce număr de bolnavi de coronavirus putem ajunge – Iată ce spune Dodon
  Acum: Ministru propus și un important primar, testați POZITIV – infectați cu CORONAVIRUS!
  Coronavirus: Preparatele care ar putea agrava situația
  Tagurile:
  Germania, vaccin, Donald Trump


  Știrile Zilei