03:23 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1033)
  103 0 0

  Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a admis că responsabilii politici au subestimat cu totul amploarea pericolului reprezentat de pandemia cu noul coronavirus.

  BRUXELLES, 18 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. Ursula von der Leyen a făcut aceste afirmații pentru cotidianul german Bild

  ''Cred că noi toţi, care nu suntem experţi, am subestimat la început coronavirusul. Dar între timp a devenit clar că este vorba despre un virus care ne va lua mult timp. Am înţeles că toate aceste măsuri, care păreau drastice în urmă cu două sau trei săptămâni, trebuie luate acum'', a adăugat şefa executivului european, precizând că Europa este ''în acest moment epicentrul crizei''.

  Totuși, șefa Comisiei Europene a respins termenul de ''război'' împotriva virusului, folosit săptămâna aceasta de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

  ''Personal, nu aş folosi termenul de război, dar înţeleg motivaţia preşedintelui francez, deoarece coronavirusul este un adversar îngrijorător'', a continuat Von der Leyen.

  Un alt oficial, de data aceasta din Guvernul Federal, și anume ministrul economiei german Peter Altmaier, și-a găsit timp să critice Statele Unite conduse de preşedintele republican Donald Trump, care, spune el, au acordat şi mai puţină atenţie decât Europa fazelor iniţiale ale virusului.

  ''Declanşarea crizei a fost probabil şi mai subestimată în Statele Unite decât în orice altă ţară europeană'', a declarat astăzi Peter Altmaier grupului de presă regional german Funke.

  El a adăugat că speră foarte tare ca Statele Unite să reuşească să controleze situaţia, lucru care este şi în interesul germanilor și al europenilor pentru că  ”nimeni nu-şi poate dori ca această economie să cadă într-o recesiune necontrolată''.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1033)
  Tagurile:
  coronavirus


  Știrile Zilei