03:32 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1600)
  140290

  Președintele Serbiei Aleksandar Vučić i-a adus mulțumiri Chinei pentru sprijinul în lupta împotriva coronavirusului, dar a criticat Uniunea Europeană pentru lipsa de solidaritate

  BRUXELLES, 18 martie - Sputnik, Daniela Porovăț. Filmarea în care președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, i-a mulțumit Chinei pentru ajutorul oferit în lupta împotriva noului coronavirus și în care acuză UE că a abandonat Serbia a devenit virală în mediul online.

  Comisia Europeană a decis să limiteze exporturile de materiale de protecție precum măști și combinezoane, iar Serbia a fost direct afectată.

  Cu 55 cazuri de contagiere, Serbia a decretat, duminică, starea de urgenţă. Aceasta include printre alte măsuri supravegherea spitalelor de către armată, reţinerea la domiciliu a persoanelor cu vârste de peste 65 de ani şi închiderea centrelor de învăţământ.

  „Îi așteptăm aici pe frații noștri chinezi. Se dovedește că fără voi Europa se poate apăra cu dificultate”, i-a spus președintele Serbiei ambasadoarei Chinei Chen Bo, după sosirea testelor chineze.

  Oficialul chinez a anunțat că specialiști din ţara sa vor veni în Serbia până la finalul acestei săptămâni.

  „Solidaritatea europeană nu există. E un basm cu zâne. Ne punem speranțele în singurii care ne pot ajuta în această situație dificilă”, a adăugat Aleksandar Vučić.

  Preşedintele sârb a anunţat cumpărarea de măşti şi echipament medical din China, criticând lipsa de răspuns a Uniunii Europene.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1600)
  Tagurile:
  Alexandr Vucic, China, Serbia, coronavirus

  Știrile Zilei