21:08 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1522)
  1397 0 0

  Marile lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie se confruntă cu valuri de cumpărători panicaţi, în ciuda introducerii măsurii de a fi raţionalizate articole-cheie pentru a reduce tendinţa oamenilor de a-şi face stocuri.

  BUCUREŞTI, 19 mart – Sputnik, Doina Crainic. În ultimele zile, marile lanțuri de supermarketuri, cum sunt Tesco, Sainsbury's și Asda, au anunţat că acum au introdus o limită pentru cumpărători, astfel că fiecare cumpărător nu poate lua mai mult de trei produse alimentare, fiind, de asemenea, introduse restricții la produsele de curățare, potrivit RT

  Măsura a fost introdusă pe fondul îngrijorărilor că persoanele în vârstă şi cele vulnerabile au fost afectate de tendinţa altor persoane de a-şi face stocuri, managerii supermarketurilor insistând că nu existe pericolul de a fi blocată aprovizionarea.

  Cu toate acestea, se pare că noile măsuri nu au atenuat temerile, înregistrări video și imagini distribuite joi pe reţelele de socializare arătând cozi uriașe în afara supermarketurilor şi scene tensionate. Au existat unele conflicte între cumpărători la un magazin Asda din Wembley, Londra, în timp ce mulțimile au ignorat îndemnurile de distanțare socială de pe indicatoare, în încercarea lor de a intra pe ușile magazinului.

  Alţi utilizatori au postat imagini cu atmosfera de la un mare magazin Tesco din Chesterfield, Derbyshire, la 6:00 dimineața, pentru a arăta schimbarea radicală a comportamentului cumpărătorilor, în timp ce oamenii luau cu asalt magazinul pentru a se aproviziona. În acelaşi timp, o coadă uriașă de clienți ai magazinului Sainsbury din Victoria, Londra, adunată, se pare, înainte de 7:00 dimineața, a fost surprinsă pe o înregistrare video.

  Lucrătorii-cheie, cum sunt paramedicii, medicii și asistenții medicali sunt considerați foarte importanți în timpul crizei. Serviciul de ambulanță din nord-vestul Londrei a postat o poză cu un lucrător de la asistența medicală de urgență, cu un coș gol, înconjurat de rafturi goale, și i-a îndemnat pe britanici să se gândească la lucrătorii-cheie înainte de a cumpăra cuprinşi de panică.

  De asemenea, a fost postată pe Twitter şi o filmare şocantă cu un bărbat care sparge uşa de la intrarea într-un supermarket Sainsbury din sudul Londrei, în timp ce alarma cu privire la criza provocată de coronavirus cuprinde Marea Britanie. Poliția a spus că, înainte de incidentul de miercuri seară, lucrătorii magazinului s-au confruntat cu un grup de bărbați care încercau sa fure sticle de alcool.

  Miercuri, Boris Johnson a anunțat că școlile din Marea Britanie se vor închide în această vineri și vor rămâne deschise doar pentru copiii „lucrătorilor-cheie” și pentru cei vulnerabili cu nevoi educaționale speciale.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1522)

  Tematic

  Vremea în Marea Britanie – cum va fi luna martie: perioadele când ninge din nou în UK
  Coronavirusul - măsuri drastice în UK: școlile s-ar putea închide pentru două luni
  Îngrijorări legate de noile reguli post-Brexit: intrarea în UK, oprită pentru mulţi români
  Românii din UK, atenţie la ţeparii care profită de coronavirus: fraude de peste 800.000 £
  Tagurile:
  Alimente, supermarketuri, UK

  Știrile Zilei