21:02 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1609)
  202544

  După ce Promenade des Anglais s-a închis în această dimineață, în orașul Nisa se instituie starea de asediu începând cu 8 p.m. în această seară, potrivit unui decret emis de primarul Christian Estrosi.

  BUCUREŞTI, 20 mart – Sputnik, Doina Crainic. Pe 20 martie a fost emis un decret prin care se instituie stare de asediu în Nisa începând cu 8 p.m. în această seară, a anunțat primarul Christian Estrosi, potrivit Sputnik France. 

  „De la 8 p.m., după ce magazinele și farmaciile s-au închis, nimeni nu are motive să iasă din casă. Așadar, nu mai ieșim, cu excepția personalului special autorizat prin prezentul decret: personalul medical sau social, în cazul celor care efectuează vizite la domiciliul persoanelor vulnerabile pentru transportul mâncării, de exemplu”, a explicat Estrosi.

  De asemenea, iluminarea orașului va fi redusă, a adăugat Estrosi, care a fost infectat cu coronavirus și rămâne izolat la domiciliu.

  „Pentru cei care cred că acest lucru ar putea facilita circulația infractorilor, îi asigur că avem o rețea de camere CCTV în infraroșu: îi vom localiza cu ușurință pe cei care încalcă aceste măsuri, astfel că poliţia îi poate găsi”, a mai spus primarul Nisei.

  Promenade des Anglais este închisă, o dronă o supraveghează

  O dronă dotată cu un difuzor zboară deasupra Nisei, a plajelor şi a centrului orașului, repetând ordinul ca oamenii să rămână în case. Dimineața, acest bulevard celebru a fost închis pietonilor. Vorbind prin cameră, primarul Nisei a subliniat că regiunea tocmai a fost clasificată ca zonă de circulație activă a virusului.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1609)

  Tematic

  Franța ar putea naționaliza marile corporații
  Putin: Franța este un partener cheie pentru Rusia
  Susținerea pentru NATO se destramă în Franța, Germania și chiar în SUA

  Știrile Zilei