03:20 08 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1130)
  14110

  Potrivit secretarului general al ONU, lumea se confruntă ”cu un inamic comun”, adică noul coronavirus care ”se propagă precum un incendiu de pădure”.

  BRUXELLES, 20 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. În timpul unei conferințe de presă, secretarul general al ONU a făcut apel către marile economii ale lumii să se reunească într-o ”acțiune coordonată, decisivă și inovatoare”, relatează Sputnik Franța. 

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  ”Suntem în război contra virusului. Creativitatea reacției trebuie să corespundă naturii unice a crizei, iar magnitudinea răspunsului nostru amplorii sale”, a declarat Antonio Guterres.

  El a observat că dacă lumea va lăsa virusul să se propage precum un incendiu de pădure, în mod special în regiunile cele mai vulnerabile, acesta ar ucide milioane de persoane.

  ”Covid-19 ucide oameni, lovește economia în principalele sale domenii: comerțul, aprovizionarea, afacerile, locurile de muncă. Țări întregi și orașe se izolează, frontiere se închid, întreprinderile luptă pentru supraviețuirea afacerilor lor, iar familiile încearcă să supraviețuiască”, a declarat Guterres.

  El a subliniat că a venit momentul pentru ca principalele economii ale lumii să decidă ”o acțiune coordonată, decisivă și inovatoare”.

  Secretarul General al ONU a desemnat trei axe importante în lupta contra coronavirusului: eliminarea amenințărilor la adresa sănătății, susținerea socială și repornirea economiei.

  ”Ne confruntăm cu o criză mondială de sănătate care nu seamănă cu nici o alta din cei 75 de ani de istorie a ONU. Chiar și în țările cele mai bogate, vedem sistemele de sănătate care se încovoaie sub presiune”, a mai declarat el.

  În concluzie, el a ținut să sublinieze că ”cheltuielile în domeniul sănătății trebuie să crească imediat pentru a răspunde nevoilor urgente și creșterii mari a cererii”.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1130)

  Tematic

  Coronavirus în Rusia: Cauza decesului femeii bolnave de COVID-19
  Coronavirus în România: 31 de cazuri noi, bilanț total 308 persoane
  Putin și Xi Jinping au discutat despre coronavirus
  Tagurile:
  Inamic, coronavirus, ONU


  Știrile Zilei