07:03 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2397211

  Al zecea avion militar Il-76 a plecat din Rusia spre Italia pentru a sprijini eforturile de combatere a răspândirii coronavirusului în peninsula italică.

  BUCUREȘTI, 23 mar – Sputnik. Cel de-al zecelea avion Il-76 a plecat din Rusia spre „Cel de-al 10-lea avion Il-76 al aviației militare de transport din cadrul Forțelor Aero-Spațiale rusești a plecat de la aerodromul Cikalovski (regiunea Moscova) în Republica Italiană, având la bord militari ruși și tehnică militară”, se menționează în comunicatul autorităților rusești.

  Se menționează că după o coordonare cu partea italiană a zonelor de efectuare a unor măsuri de profilaxie și dezinfectare, specialiștii militari ruși vor trece la îndeplinirea misiunii.

  Militari ruși în Italia
  Министерство обороны РФ

  Italia ocupă primul loc în Europa după nivelul de răspândire a coronavirusului și a întrecut săptămâna întrecut China după numărul de decese raportate. Potrivit ultimelor date, în peninsula Italică au fost înregistrate 60 mii de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, iar peste 7 mii de persoane s-au însănătoșit. Numărul deceselor a depășit 5,4 mii de persoane.

  Pe 21 martie, într-o discuție telefonică între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, liderul rus și-a confirmat disponibilitatea de a acord operativ un ajutor în combaterea coronavirusului și a expus niște parametri concreți. Ministerul Apărării al Rusiei anunțase că nouă avioane ale Forțelor Aero-Spațiale ale Rusiei au transportat în Italia peste 100 de specialiști militari și tehnica specială pentru combaterea coronavirusului.

  Tematic

  Știrea serii din Italia, schimbă total datele epidemiei de Coronavirus!
  Italia, ultimul bilanţ, îngrijorător: peste 46000 de cazuri, 3957 în ultimele 24 de ore
  În Italia au avut loc consultări cu specialiști militari ruși
  Tagurile:
  avioane, Rusia, Italia


  Știrile Zilei