18:39 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (912)
  502101

  Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi că Guvernul de la Budapesta şi-a organizat răspunsul faţă de epidemia de coronavirus ţinând cont de aspectele politice, medicale, economice şi militare ale acesteia.

  BRUXELLES, 23 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. Viktor Orban a descris într-o conferință de presă cum se desfășoară lupta împotriva coronavirusului în Ungaria.

  ''Trebuie să reuşim pe patru fronturi simultan'', a spus premierul ungar la o conferinţă de presă online a grupului operativ de coordonare a acţiunilor împotriva epidemiei.

  Epidemia în Ungaria ''se apropie în salturi'' către stadiul de infecţie în masă, a avertizat Viktor Orban, după ce azi dimineaţă au fost confirmate în această ţară 36 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, astfel că numărul lor total a ajuns la 167.

  De asemenea, Orban a anunțat astăzi că guvernul ungar va extinde măsurile de ajutor destinate să ajute proprietarii de mici companii să facă faţă crizei economice provocate de pandemia de coronavirus.

  Astfel, peste 80.000 de antreprenori privaţi vor primi o scutire de la plata taxelor şi contribuţiilor sociale până după criză, precum şi companiile de media care suferă de pe urma scăderii veniturilor din publicitate, a anunţat Viktor Orban.

  Premierul ungar a adăugat că evacuările şi executările silite vor fi suspendate, iar indemnizaţiile de maternitate vor fi prelungite până după epidemie.

  Guvernul condus de Viktor Orban a adoptat încă de săptămâna trecută unele măsuri destinate sprijinirii economiei, precum facilităţi fiscale pentru micile afaceri şi suspendarea plăţii ratelor la credite până la finele anului, atât pentru companii cât şi pentru persoane fizice.

  La rândul său, ministrul de Finanţe a spus săptămâna trecută că economia Ungariei îşi va reveni foarte lent după lovitura provocată de pandemia de coronavirus.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (912)

  Tematic

  Dramă în Spania – 462 noi decedaţi, peste 4.500 de cazuri noi - „Suntem în război”
  Sesiune extraordinară a Parlamentului European dedicată crizei coronavirusului
  Ce s-a întâmplat la Suceava după ce 52 de medici s-au infectat cu coronavirus
  Tagurile:
  coronavirus, Ungaria, Viktor Orban


  Știrile Zilei