11:58 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (605)
  13530

  Marea Britanie adoptă măsuri din ce în ce mai dure pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Se aşteaptă ca parlamentarii britanici să voteze şi pentru închiderea Parlamentului. Până la ce dată ar putea rămâne închis.

  BUCUREŞTI, 25 mart – Sputnik, Doina Crainic. Parlamentul britanic s-ar putea închide până pe 21 aprilie, cu o săptămână mai devreme decât perioada când se suspendă activitatea de Paște, potrivit RT

  Prim-ministrul Boris Johnson a anunțat luni seara un blocaj la nivel național, spunând că oamenii trebuie să rămână în case și interzicând grupurile mai mari de două persoane.

  După adoptarea legilor de urgență, Camera Comunelor va vota acum dacă va închide Parlamentul mai devreme decât perioada când cade vacanţa de Paște. Se aşteaptă ca moţiunea să treacă fără opoziţie.

  La mijlocul lunii martie, ministrul Sănătății, Nadine Dorries, a contractat virusul.

  Johnson a cerut cetățenilor să stea acasă, în caz contrar, vor fi arestați. Aceasta înseamnă că nu va mai exista niciun contact direct cu prietenii sau membrii familiei care nu locuiesc în aceeași casă și că sunt permise doar ieşirile la cumpărături pentru mâncare „cât mai rar posibil”, precum şi „un exerciţiu fizic” pe zi, primirea de îngrijiri medicale vitale sau mersul la muncă dacă este absolut necesar.

  Oamenii ar putea fi amendați cu până la 30 de lire sterline dacă se întâlnesc în grupuri fără un motiv valid.

  Potrivit datelor publicate de Guvern, Marea Britanie are în prezent 8.077 de cazuri de infectare confirmate şi 422 de decese, ceea ce înseamnă o creștere cu 87 în doar 24 de ore.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (605)
  Tagurile:
  coronavirus


  Știrile Zilei