12:38 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11310

  Liderii unui număr de nouă ţări europene, printre care preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul italian Giuseppe Conte, au lansat un apel pentru emiterea de aşa-numite ”coronabonduri” menite a sprijini trecerea prin criză.

  BRUXELLES, 25 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. Emiterea de ”coronabonduri” ar avea scopul de a crea fonduri importante în condiţiile crizei sanitare implicate de epidemia COVID-19.

  ”Trebuie să lucrăm la un instrument de debitare comun emis de o instituţie europeană pentru a ridica fonduri pe piaţă, în favoarea tuturor statelor membre, pentru a face faţă pagubelor cauzate de coronavirus”, au subliniat liderii într-o scrisoare adresată astăzi preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

  Scrisoarea respectivă este semnată de şefii de stat sau de guvern din Franţa, Italia, Spania, Grecia, Irlanda, Belgia, Luxemburg, Slovenia şi Portugalia.

  Propunerea de mutualizare a datoriilor ţărilor europene este solicitată frecvent mai ales de ţările puternic îndatorate din sudul Europei, precum Italia, dar ea a fost respinsă de ţările din nord, precum Germania şi Olanda.

  Tematic

  S-a înregistrat al 13-lea deces provocat de coronavirus în România
  Coronavirus în Germania: 4.191 de noi cazuri în ultimele 24 ore, peste 30.000 în total
  Coronavirus în România: Decesele 11 și 12 - ce vârstă și boli aveau
  UK: Prințul Charles, testat pozitiv la coronavirus
  Coronavirus România: 144 cazuri noi, 13 decese, 86 de persoane vindecate
  Tagurile:
  Liderii UE, coronavirus


  Știrile Zilei