10:07 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)
  52520

  Lumea ar fi trebuit să răspundă la pandemia coronavirusului în urmă cu o lună sau două, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  BRUXELLES, 26 martie - Sputnik, Daniela Porovăț. Lumea ar fi trebuit să răspundă la pandemia coronavirusului în urmă cu o lună sau două, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri la Geneva.

  „Acest virus este inamicul public numărul unu", a spus Tedros. El a adăugat că oficialii din domeniul sănătăţii cred în continuare că există şanse de câştiga lupta împotriva virusului.

  „Timpul de a acţiona a fost de fapt acum o lună, acum două luni... dar credem că încă există şans. Aceasta este o a doua şansă, pe care nu ar trebui să o risipim şi să facem totul pentru a suprima şi controla acest virus. Aceasta este o responsabilitate pentru noi toţi", a arătat directorul OMS.

  OMS avertizează că pandemia de COVID-19 „se accelerează”, infecţiile au trecut de 460.000.

  A fost nevoie de 67 de zile de la primul caz raportat de Covid-19 pentru a ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru a doua sută de mii de infectări şi doar patru zile pentru a treia sută de mii. Însă directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că încă este posibil să „schimbăm traiectoria”.

  El a cerut ţărilor să adopte testări riguroase şi strategii de urmărire a contactelor.

  Tedros a spus că solicitarea pentru ca oamenii să rămână acasă şi alte măsuri de distanţare fizică au fost un mod important de încetinire a răspândirii virusului, dar le-a descris ca fiind „măsuri defensive care nu ne vor ajuta să câştigăm”.

  "Pentru a câştiga, trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive şi ţintite - testarea fiecărui caz suspect, izolarea şi îngrijirea fiecărui caz confirmat şi urmărirea şi carantinizarea fiecărui contact strâns.", a precizat oficialul OMS.
  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)

  Tematic

  Prima sesiune online SputnikPro: Cum să scriem corect și viral despre coronavirus
  Coronavirus în Germania: 4.191 de noi cazuri în ultimele 24 ore, peste 30.000 în total
  Coronavirus în România: Decesele 11 și 12 - ce vârstă și boli aveau
  S-a înregistrat al 13-lea deces provocat de coronavirus în România
  Coronavirus România: 144 cazuri noi, 13 decese, 86 de persoane vindecate
  UK: Prințul Charles, testat pozitiv la coronavirus
  Tagurile:
  Pandemie, OMS


  Știrile Zilei