10:02 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)
  76080

  Specialiștii militari ruși au ajuns în Bergamo unde va fi creat un stat major ruso-italian în campania de combatere a coronavirusului.

  BUCUREȘTI, 26 mar – Sputnik. Specialiștii militari ruși au ajuns în Bergamo, unde se va afla centrul ruso-italian pentru combaterea coronavirusului, anunță Ministerul Apărării al Rusiei, citat de RIA Novosti.

  “Coloana cu tehnica specială și specialiști militari ai Ministerului Apărării al Rusiei a sosit în aerodromul Orio al Serio din Bergamo, unde va fi dislocat un stat major ruso-italian de combatere a coronavirusului”, se spune în comunicatul ministerului.

  Specialiștii ruși își vor începe activitatea de vine, ocupându-se cu tratarea persoanelor în vârstă în pensiuni.

  În primul rând, echipele de asistenți medicali vor fi repartizate pentru tratarea bolnavilor care se află în 65 de pensiuni locale, acomodate de autorități pentru izolarea și ajutorarea persoanelor în vârstă care s-au infectat cu coronavirus, menționează autoritățile ruse.

  © Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation

  În afară de aceasta, oficialitățile italiene au remarcat necesitatea prelucrării sanitare și dezinfectării a tuturor obiectelor sistemului medical și a infrastructurii urbane, în special, a transportului.

  Specialiștii ruși își vor începe activitatea mâine, 27 martie.

  Aceștia au sosit în Italia pentru a acorda un ajutor în combaterea COVID-19, după o discuție între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și premierul italian Giuseppe Conte.

  Aceștia dispun de sistem mobile de dezinfecție și laboratoare mobile care vor permite într-un termen scurt identificarea agentului patogen.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)

  Tematic

  Ultimul bilanţ din Italia: 6.820 decedați, peste 54.000 infectaţi
  Ultimul bilanţ din Italia: peste 57.500 de infectaţi, peste 7500 morţi – care e evoluţia
  Rusia ajută Italia în lupta împotriva coronavirusului - Video
  Tagurile:
  Rusia, Italia


  Știrile Zilei