11:15 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)
  677 0 0

  Chris Hopson, directorul executiv NHS Providers, a atras atenţia că spitalele din Londra pot „colapsa” în câteva zile din cauza unui „tsunami continuu” al pacienților cu Covid-19, în ciuda creșterii de șapte ori a capacității pentru îngrijirile critice.

  BUCUREŞTI, 26 mart – Sputnik, Doina Crainic. Spitalele din Londra „se confruntă cu o explozie de solicitări din partea pacienților grav bolnavi. Ei spun că este vorba de numărul celor care sosesc și viteza cu care sosesc și despre cât de bolnavi sunt. Vorbesc despre valuri de pacienţi”, a declarat Chris Hopson Today Radio 4 al BBC Radio, potrivit RT

  „Cuvintele folosite pentru a-mi descrie [ce se întâmplă acolo] sunt că este ca un tsunami continuu”, a subliniat Hopson.

  NHS Providers este un grup care reprezintă șefii spitalelor din Marea Britanie.

  Hopson a mai spus că, în ciuda creșterii de cinci-șapte ori a capacității de îngrijiri critice din ultimele săptămâni, personalul spitalelor este îngrozit de rapiditatea cu care se ocupă paturile, ritmul fiind „mai mare… decât ţi-ai fi putut imagina vreodată”.

  Mai mult, în unele instituții NHS (National Health Service), între 30 și 50 la sută din personal este bolnav, stând în izolare, mai mulţi medici fiind suspectaţi de infecție cu coronavirus sau făcând parte din grupurile cu risc pentru infecția cu Covid-19.

  Hopson a adăugat că „rata fără precedent a absenţei [personalului medical]”, împreună cu ritmul tot mai mare de infecţii vor pune şi mai mare presiune asupra NHS, deja copleşit.

  O analiză realizată de Universitatea Cambridge a estimat că cinci din cele șapte regiuni de funcţionare a NHS ar putea rămâne, în două săptămâni, fără paturi în unitățile de terapie intensivă.

  Conform Centrului de Resurse pentru Coronavirus „John Hopkins”, în Marea Britanie sunt în prezent 9.529 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus şi 465 de decese până acum.

  Guvernul a impus blocarea țării pentru trei săptămâni, măsură care a intrat în vigoare de luni seara.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)
  Tagurile:
  spitale, UK, coronavirus


  Știrile Zilei