09:54 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  67 0 0

  Datele transmise de Universitatea Johns Hopkins din SUA arată că sunt peste 510.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus la nivel global, în timp ce pandemia continuă să se răspândească.

  BUCUREŞTI, 26 mart – Sputnik, Doina Crainic. Joi, cifra celor infectaţi a crescut la peste jumătate de milion pentru prima dată. China rămâne țara cu cele mai multe cazuri înregistrate, de 81.782, deși Italia este pe punctul de a o depăși, cu 80.539 de cazuri, scrie RT.

  Italia înregistrează cel mai mare număr de decese: 8.165. De asemenea, răspândirea rapidă a cazurilor de Covid-19 în America l-a determinat pe purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, Margaret Harris, să avertizeze că SUA poate deveni noul epicentru al bolii.

  China, unde noul coronavirus a fost înregistrat prima dată, a anunțat joi restricţii majore pe rutele sale internaționale de zbor, în scopul de a preveni un al doilea val de coronavirus. Cu o zi înainte, oficialii chinezi au anunțat, pentru a șasea oară în opt zile, că nu s-au înregistrat cazuri noi cu transmitere locală pe continent, deși numărul de cazuri importate a crescut.

  De asemenea, Beijingul suspendă temporar vizele și permisele de ședere ale majorității străinilor „având în vedere situația de răspândire și practicile altor țări”.

  Tematic

  Covid-19 în Rusia: Armata va construi 16 centre de tratament
  Spitalele din Londra - „tsunami” de pacienți cu coronavirus - reprezentant NHS
  Viktor Orban cere Consiliului Europei ”să nu obstrucționeze” combaterea epidemiei
  Tagurile:
  coronavirus, SUA


  Știrile Zilei