00:07 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (893)
  1235010

  Marii Britanii i-ar putea lua aproximativ șase luni pentru a stabili dacă va putea relaxa măsurile de blocare parțială a ţării pentru contracararea răspândirii coronavirusului, a declarat duminică şeful adjunct al autorităţii naţionale de sănătate publică, Jenny Harries

  BUCUREŞTI, 30 mart – Sputnik, Doina Crainic. Harries a estimat că numărul de infecții cu coronavirus ar putea ajunge la un vârf în cel mult 12 săptămâni. Autoritățile medicale vor stabili după trei săptămâni dacă măsurile restrictive au avut impact în sensul coborârii curbei infecției.

  „Cred că [vor fi] trei săptămâni pentru revizuire, două sau trei luni pentru a vedea dacă l-am învins și aproximativ trei-șase luni în mod ideal (...) pentru a vedea în ce moment putem reveni la normal. Și este posibil să dureze mai mult decât atât”, a spus Harries reporterilor, citat Sputnik News

  Jenny Harries a avertizat că, dacă distanțarea socială se va dovedi eficientă, ar fi periculos să se revină brusc la stilul normal de viaţă.

  „Dacă ne vom opri, toate eforturile noastre vor fi irosite și ar putea urma un al doilea vârf (…). Trebuie să menținem această direcție și, treptat, sperăm că vom putea ajusta unele măsuri de distanțare socială”, a explicat oficialul din Sănătate.

  Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Marea Britanie a ajuns la 19.522 și un total de 1.228 de pacienți au murit din cauza complicațiilor legate de coronavirus.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (893)

  Tematic

  UK: Prințul Charles, testat pozitiv la coronavirus
  Românii din UK, atenţie la ţeparii care profită de coronavirus: fraude de peste 800.000 £
  Vremea în Marea Britanie – cum va fi luna martie: perioadele când ninge din nou în UK
  Panică în UK: Supermarketurile, luate cu asalt, în ciuda raţionalizării alimentelor -VIDEO
  Lovitură pentru românii care lucrează în UK: taxă de 624 de lire pe an
  Tagurile:
  Sănătate, Marea Britanie


  Știrile Zilei