13:12 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15130

  Tot mai multe voci oficiale arată că UE e într-un punct de cotitură și că lipsa de solidaritate arătată în această criză pun Uniunea sub semnul întrebării.

  BRUXELLES, 30 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. După criticile dure venite din Italia atât de la putere, cât și din opoziție, de la Matteo Salvini, este rândul Franței să arate că Uniunea Europeană va întâmpina probleme ''existenţiale'' în cazul în care nu dă dovadă de solidaritate în criza privind epidemia COVID-19. Afirmația îi aparține secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amélie de Montchalin.

  ''Trebuie să pregătim împreună ieşirea din criză, relansarea, şi să arătăm că suntem eficienţi pentru că suntem împreună'', a spus Amélie de Montchalin într-o emisiune a postului de radio France Inter, atrăgând atenția asupra efectelor lipsei de solidaritate europeană.

  Și fostul preşedinte al Comisiei Europene Jacques Delors a avertizat la sfârșitul săptămânii că lipsa solidarităţii ar putea duce la ''un pericol mortal pentru Uniunea Europeană''.

  Uniunea Europeană a fost criticată dur după ce a amânat săptămâna trecută cu 15 zile să ia o decizie privind măsurile economice necesare pentru a face faţă recesiunii anunţate.  Cele mai dure critici au venit din Italia, țara cea mai afectată de pandemie, iar indecizia UE a fost taxată de Matteo Salvini chiar cu promisiunea că Italia va ieși din Uniunea.

  Tematic

  Salvini amenință cu scoaterea Italiei din UE: „E un cuib de vipere și șacali!”
  Europa va trece peste epidemie, dar oare va supraviețui UE?
  Ilie Neacșu: ”Pe când o DECLARAȚIE de independență față de UE și SUA?”
  UE s-a ”virusat”: statele europene nu se înțeleg pe planul de redresare economică
  Toate frontierele interne ale UE au fost închise, cu excepția Irlandei
  Tagurile:
  UE


  Știrile Zilei