08:21 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  390840

  În Germania, statul ajută companiile afectate de criza provocată de coronavirus pentru a nu-şi concedia angajaţii. Astfel, peste două milioane de angajaţi vor sta acasă şi îşi vor primi salariile.

  BUCUREŞTI, 30 mart – Sputnik, Doina Crainic. În Germania, în perioada de carantină, aproape 7.700 de companii vor primi ajutor de la stat pentru a nu-şi concedia angajaţii. Astfel, statul va suporta cel puţin 60% din salariul angajaţilor şi peste două milioane de lucrători vor beneficia în continuare de salariu, stând acasă, potrivit ziarulromanesc.de.

  Coronavirus în Germania
  © REUTERS / POOL / Matthias Rietschel

  Mai exact, este vorba de un program de salvare a locurilor de muncă ce datează din perioada imediată celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit acestui program, „Kurtzarbeit”, companiile pot solicita ajutoare de la stat pentru a acoperi salariile angajaţilor, care, din cauza pandemiei, sunt nevoiţi să stea acasă sau să lucreze mai puţine ore.

  De asemenea, statul german suportă până la 67% din salariul lucrătorilor care au copii.

  Volkswagen plănuieşte să plaseze 80.000 de angajaţi în program de lucru part-time, iar grupul Daimler reduce programul de lucru pentru 170.000 de angajaţi.

  Potrivit estimărilor, 2,1 milioane de angajaţi ar putea apela la ajutorul „Kurtzarbeit” până la ridicarea măsurilor de carantină, ceea ce ar putea costa statul german 10 miliarde de euro.

  Parlamentul de la Berlin a aprobat un pachet de 750 de miliarde de euro pentru a proteja economia de efectele devastatoare ale crizei.

  În Germania, numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 57.298 şi au fost înregistrate 455 de decese, conform statisticilor prezentate luni de Institutul Robert Koch. În ultimele 24 de ore au fost înregistraţi 4.751 de pacienți confirmați pozitiv și 66 de noi decese. Cele mai multe cazuri, 13.989, sunt în landul Bavaria.

  Tematic

  Germania interzice intrarea lucrătorilor sezonieri străini pe teritoriul țării
  Germania înregistrează mai puțin de 4000 de noi cazuri
  Solidaritate? Germania se oferă să preia câteva zeci din cei 80.000 de pacienți ai Italiei
  Tagurile:
  Germania, Angela Merkel


  Știrile Zilei