17:59 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (912)
  61020

  Epidemiologul Neil Ferguson, profesor de biologie matematică la Imperial College London, a declarat astăzi că epidemia de coronavirus din Regatul Unit dă semne de încetinire, iar testele de anticorpi ar putea fi gata „în câteva zile”

  BRUXELLES, 30 - Sputnik, Daniela Porovăț.  „Credem că în prezent epidemia e pe cale să încetinească în Regatul Unit”, a afirmat Ferguson.

  El a spus că o treime sau chiar 40% din populaţie nu prezintă simptome şi a afirmat de asemenea că probabil 2-3% din populaţia Regatului Unit a fost infectată.

  Ferguson a avertizat însă că datele nu sunt suficiente pentru a se putea face extrapolări ferme.

  Potrivit spuselor sale, testele de anticorpi sunt în prezent în stadiul final de validare şi ar putea fi gata pentru utilizare în „câteva zile mai degrabă decât câteva săptămâni”.

  În ciuda acestor vești bune, şeful adjunct al autorităţii naţionale de sănătate publică, Jenny Harries, a declarat ieri că Marii Britanii i-ar putea lua aproximativ șase luni pentru a stabili dacă va putea relaxa măsurile de blocare parțială a ţării pentru contracararea răspândirii coronavirusului.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (912)

  Tematic

  Consilier al premierului israelian, testat pozitiv cu coronavirus
  Coronavirus în Rusia: 302 noi cazuri, trei decese
  Record negativ în Spania: peste 12.000 de cadre medicale testate pozitiv cu coronavirus
  Tagurile:
  Marea Britanie


  Știrile Zilei