02:58 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19230

  Un oficial al Guvernului ungar a acuzat ”vânătoarea de vrăjitoare şi campania de denigrare" desfășurate de Uniunea Europene împotriva noii legi adoptate de Budapesta ce acordă puteri sporite guvernului pentru a lupta cu epidemia de coronavirus.

  BRUXELLES, 3 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Zoltan Kovacs, secretarul de stat ungar responsabil pentru comunicare şi relaţii internaţionale, a reacționat printr-un mesaj video postat pe Facebook la acuzațiile aduse din partea UE și a mai multor oficiali europeni la adresa legilor Ungariei menite a combate pandemia.

  Kovacs a arătat că ori de câte ori Ungaria a ales "o cale în contradicţie cu cea a UE" în ultimii zece ani şi şi-a adaptat legile la propriile nevoi, "criticii ei autohtoni şi internaţionali au fost întotdeauna gata să reacţioneze".

  Kovacs a calificat drept "scandalos" faptul că Ungaria este "din nou cea arătată cu degetul" tocmai când ţări din Europa de Vest şi de Sud sunt devastate de virus şi lumea asistă la "greşelile" făcute de guvernele lor în gestionarea crizei.

  El a respins îngrijorările exprimate de preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen asupra măsurilor de urgenţă luate de Budapesta afirmând că sunt "un exemplu tipic al standardelor politice duble" aplicate Ungariei, susţinând că prim-ministrului Viktor Orban nu i-au fost conferite puteri mai mari prin legea de răspuns la epidemie decât cele de care se bucură preşedintele Franţei pe timp de pace.

  "Cerem tuturor să se concentreze asupra protecţiei", a spus Kovacs. "Eforturile tuturor sunt necesare atât acasă, cât şi în străinătate", a notat el.

  Tematic

  Ministru italian cere intervenția UE afirmând că PIB-ul țării ar putea scădea cu 6 la sută
  Radu Toma: ”UE în Est - importuri geoeconomice greşite de la Baltica la Marea Neagră”
  Eficiența UE: materiale medicale licitate în comun vor întârzia câteva săptămâni
  Apel al primarilor din șapte orașe europene către UE și guverne să se mobilizeze
  ”Fără consecințe”: Reacția Crimeii la criticile UE față de decretul lui Putin
  Tagurile:
  UE, Ungaria

  Știrile Zilei