23:24 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
  14010

  Cancelarul german Angela Merkel a ieşit astăzi din carantina de 14 zile la domiciliul său din Berlin şi a revenit la birou, după trei teste negative la noul coronavirus, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin

  BRUXELLES, 3 aprilie - Sputnik, Daniela Porovăț. Purtătorul de cuvânt al Guvernului federal de la Berlin, Steffen Seibert, a făcut astăzi un anunț important pentru toată Germania:

  "Cancelarul se întoarce astăzi la locul de muncă", dar va continua să conducă Germania prin audio şi videoconferinţă, a declarat  Steffen Seibert în cadrul unei conferinţe de presă.

  Şefa executivului german, care are 65 de ani, a decis singură la 22 martie să se autoizoleze, după ce a fost în contact, la 20 martie, cu un medic testat pozitiv.

  Ulterior, Angela Merkel a făcut trei teste pentru detectarea noului virus, toate ieşind negative, dar a rămas izolată acasă până la sfârşitul perioadei de 14 zile.

  Merkel se bucură de o creştere de popularitate după începutul epidemiei, germanii declarându-se mulţumiţi de modul în care a gestionat situaţia creată de virus în această ţară, unde rata mortalităţii este inferioară celei din alte state europene.

  Vineri, institutul Robert Koch, responsabil cu monitorizarea epidemiilor, a anunţat că măsurile restrictive decise în Germania şi care vor dura cel puţin până pe 19 aprilie încep să-şi facă efectul, încetinind propagarea noului coronavirus.

  În Germania numărul de infectări oficial confirmate este de 79.696, cu o creştere de 6.174 în 24 de ore, şi un total de 1.017 decese, conform institutului Koch.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)

  Tematic

  Merkel, în carantină după întâlnirea cu un medic infectat cu COVID-19
  A devenit cunoscut rezultatul celui de-al doilea test la coronavirus efectuat lui Merkel
  Merkel: Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al II-lea Război Mondial
  Tagurile:
  coronavirus, Germania, Angela Merkel

  Știrile Zilei