01:00 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (892)
  1269643

  Preşedintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a dat o veste bună germanilor, spunând că măsurile restrictive au avut efect în Germania. Când este posibil ca viaţa să revină la normal în această ţară.

  BUCUREŞTI, 4 apr - Sputnik, Doina Crainic. Veste bună pentru germani. Ca urmare a măsurilor restrictive aplicate, propagarea noului coronavirus a început să încetinească în Germania, a declarat vineri preşedintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler.

  „Vedem că propagarea virusului încetineşte (…). Vedem că [măsurile] funcţionează”, a afirmat Wieler, care a insistat însă că este necesară menţinerea restricţiilor.

  Potrivit acestuia, de câteva zile, o persoană care are coronavirusul nu mai contaminează în medie decât o singură altă persoană, iar această rată de contaminare pare să se stabilizeze, a explicat preşedintele Institutului Robert Koch, citat de ziarulromanesc.de. În săptămânile din urmă, un purtător de coronavirus infecta, în medie, între 5 şi 7 persoane.

  „Dacă această rată coboară sub 1, atunci epidemia se va diminua încet. Acesta este obiectivul nostru. Sper că vom ajunge acolo în zilele următoare”, a afirmat Wieler.

  Acesta a subliniat însă că sunt indispensabile menţinerea restricţiilor şi respectarea regulilor de igienă şi a distanţării sociale. De asemenea, este necesară şi purtarea măştilor, fiindcă pot „reduce riscul de contaminare a altor persoane”.

  Wieler a mai atras atenţia că numărul deceselor nu trebuie „subestimat”, chiar dacă Germania, unde rata de mortalitate a ajuns la 1,2%, rezistă mai bine decât vecinii săi.

  „Acest lucru are legătură cu faptul că nu este posibil să fie testată fiecare persoană”, a explicat acesta.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (892)

  Tematic

  Premierul Italiei, apel către Germania pentru solidaritate europeană
  Presa italiană acuză Germania de ipocrizie
  Germania relaxează restricţiile de călătorie: permite muncitorilor români să vină la muncă
  Tagurile:
  coronavirus, Germania


  Știrile Zilei