15:26 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)
  38112

  Forțele Armate ale SUA au transfera o coloană de tehnică și echipamente militare din Irak în provincia siriană Al Hasakah.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. O coloană din 35 de camioane ale armatei SUA a sosit din Irak în provincia Al-Hasakah în baza din Tel Baidar, anunță postul sirian public de televiziune Al Akhbar.

  Potrivit sursei, “35 de camioane cu tehnică și echipamente, precum și camioane cu combustibil” au sosit din Irak în provincia Al Hasakah prin punctul de control Al Waleed.

  Forțele armate ale SUA continuă să-și mențină controlul asupra unor teritorii din Nord-Estul Siriei, fiind sprijiniți de formațiunile paramilitare arabo-kurde “Forțele Democratice Siriene”.

  Principalele forțe ale americanilor sunt concentrate în jurul câmpurilor petroliere și zăcămintelor de gaze în provinciile Al Hasakah și Dier ez-Zur. Autoritățile siriene au declarat în mai multe rânduri că prezența militarilor SUA pe teritoriul Siriei reprezintă o încălcare a suveranității țării și are drept scop preluarea prin forță a resurselor naturale ale țării.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)

  Tematic

  Siria și Turcia respectă regimul de încetare a focului în Idlib
  Turcia anunță neutralizarea a 13 militanți kurzi în Siria
  Turcia a propus Rusiei dezvoltarea exploatării petrolului din Siria
  Tagurile:
  SUA, Irak, Siria


  Știrile Zilei