00:28 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (893)
  34035311

  ”Inspectorul General, care a lucrat 8 ani în administrația Obama, nu a stat de vorbă cu amirali, generali, vicepreședintele SUA și alții însărcinați cu epidemia”

  BUCUREȘTI, 8 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Preşedintele SUA Donald Trump a făcut o acuzație gravă – el indicându-l pe inspectorul general al Departamentului pentru Sănătate că ar fi creat un ”raport fals al deficienţelor din spitalele americane care se ocupă cu epidemia de coronavirus.

  Deocamdată Trump nu a dat detalii cu privire la această acuzație, dar este de așteptat să o facă astăzi.

  Citând surse internaționale, Agerpres subliniază: ”Concluziile raportului au confirmat ceea ce guvernatorii, primarii şi oficiali locali din domeniul sănătăţii spun de săptămâni întregi: faptul că spitalele la nivel naţional nu au o capacitate suficientă pentru a face faţă valului de bolnavi de coronavirus”.

  Pe de altă parte, Pandemia este folosită de democrați ca principală armă în bătălia pentru casa Albă – și pare a fi singura lor șansă de a-l detrona pe Trump. În acest sens, Donald Trump a sugerat că inspectorul general ”este motivat politic” şi a pus sub semnul îndoielii faptul că acesta nu a discutat cu cei responsabili de conducerea bătăliei cu epidemia înainte de a elabora raportul.

  ”De ce Inspectorul General, care a lucrat 8 ani în administrația Obama, nu a stat de vorbă cu amirali, generali, vicepreședintele SUA și alții însărcinați cu epidemia, înainte de a face raportul. Un alt dosar fals!”, a scris Trump pe Twitter.

  Într-o postare, Trump întreabă de ce Inspectorul General (aceeași persoană, n.n.) nu a făcut un raport despre gripa porcină H1N1 Swine Flu, când 17.000 de oameni ai murit?

  ​Întrebarea este – se confirmă analiza noastră, inclusiv cu falsul privind actuala criză – și unul dintre principalele motive: președinția SUA, țară cu PIB de peste 20 trilioane de dolari?

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (893)
  Tagurile:
  Donald Trump, coronavirus


  Știrile Zilei