08:15 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15760

  Premierul italian Giuseppe Conte a făcut declarații surprinzătoare la BBC: proiectul UE riscă să se prăbușească din cauza crizei coronavirusului.

  BRUXELLES, 9 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Giuseppe Conte a spus pentru BBC că pandemia a început ca o ”urgenţă de sănătate, dar s-a transformat rapid într-o urgenţă socială şi economică” și a avertizat că această criză este o mare provocare pentru existenţa Europei şi pentru istoria Europei, proiectul UE riscând să se prăbușească din cauza crizei.

  ”Pandemia testează structura economică a Italiei şi a altor ţări din lume. De aceea avem nevoie de un răspuns social şi economic la nivel european. Este o mare provocare pentru existenţa Europei şi pentru istoria Europei. Eu şi ceilalţi lideri europeni trebuie să ne ridicăm la nivelul provocării”, a declarat Conte.

  El a atras atenția că dacă răspunsul nu este unul solid şi unitar, dacă Europa nu reuşeşte să prezinte o politică financiară şi monetară adecvată la cea mai mare provocare de după Al Doilea Război Mondial, atunci cu siguranţă nu doar cetăţenii italieni, ci toţi cetăţenii europeni vor fi profund dezamăgiţi.

  Giuseppe Conte susține de mai mult timp că este nevoie de emiterea unor obligaţiuni speciale europene în cadrul unui pachet de stimulente financiare pentru companiile europene, astfel încât Europa să poată face faţă concurenţei din partea SUA şi a Chinei.

  Italia şi Spania, care sunt susținătorii cei mai puternici ai emiterii ”coronabondurilor”, sunt ţările membre cele mai afectate de pandemia COVID-19.

  Tematic

  Giuseppe Conte: Prietenia dintre Rusia și Italia are un mare potențial
  Mișcare împotriva lui Salvini: Giuseppe Conte a primit mandatul pentru un nou guvern
  Premierul Conte: Italia lucrează în direcția anulării sancțiuilor împotriva Rusiei
  Tagurile:
  Giuseppe Conte, Italia


  Știrile Zilei