23:00 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31350

  În contextul în care numărul morților din cauza pandemiei este în creștere, un om de știință rus lămureşte, într-un interviu acordat agenţiei de presă RT, dacă acest virus ar putea să devină şi mai periculos în viitor.

  BUCUREŞTI, 13 apr. – Sputnik, Doina Crainic. Deși numărul morților din cauza pandemiei este în creștere, un om de știință rus a spus, într-un interviu acordat RT, că virusul nu va prezenta mutații mai periculoase. Totuşi, ar putea deveni sezonier și ar putea să revină în formă moderată în octombrie sau noiembrie.

  Prin urmare, coronavirusul nu va avea mutații mai periculoase, în ciuda evoluției sale constante, a declarat, într-un interviu acordat RT, Kirill Charchov, șeful laboratorului de ecologie virală din cadrul Centrului de Cercetare pentru Medicină de bază și translațională din Rusia.

  „Fiecare virus are un genom. Se schimbă constant. Chiar fără influența factorilor externi, mutațiile apar rar, dar în ritm constant. Factorii externi pot afecta viteza și natura mutațiilor”, a explicat specialistul rus.

  Totuşi, potrivit acestuia, aceste mutații virale nu ar trebui să devină mai periculoase pentru oameni.

  „Își reduce virulența în timp, fapt demonstrat în cazul majorităţii virusurilor moderne. În general, o rată mare de mortalitate reprezintă un impas în evoluția virusului”, a adăugat Charchov, citat de Sputnik France

  Posibilă boală sezonieră

  Oamenii de știință spun că Covid-19 ar putea deveni sezonier și că răspândirea sa la începutul verii ar putea scădea, după care ar putea să reapară în formă moderată în octombrie sau noiembrie.

  „Această variantă este foarte probabilă. Acest virus poate deveni sezonier. Orice infecție respiratorie arată ca un val. Un exemplu este gripa porcină, care a lovit omenirea foarte rapid în 2009 și s-a transformat într-un virus sezonier relativ inofensiv”, a mai spus Charchov.

  Numărul actual de morţi și infectări

  Până pe 13 aprilie, Covid-19 a ucis deja peste 112.500 de oameni din întreaga lume, de la apariția sa în decembrie în China, cifră care s-a dublat în puțin peste o săptămână. În total, peste 1.700.000 de cazuri au fost confirmate la nivel mondial.

  Statele Unite rămâne țara cea mai afectată, cu cel puțin 22.020 de decese şi peste 555.000 de cazuri confirmate. Cu un număr total de 75.011 morți (909.673 cazuri totale), Europa rămâne continentul cel mai puternic lovit de pandemie.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Doliu mondial: mare personalitate religioasă, deces după infectarea cu Coronavirus
  Câți medici infectați cu noul coronavirus sunt în Republica Moldova
  Epidemia de coronavirus: situația la zi în Germania
  Coronavirus România: 6300 de persoane infectate
  Coronavirus în România, ultimul bilanţ: 265 de noi cazuri, 257 decese
  SUA profită de coronavirus pentru a-i ajuta pe teroriștii din Siria
  Marea Britanie:19 medici au murit din cauza infecției cu coronavirus
  Tagurile:
  oameni de știință, coronavirus

  Știrile Zilei