20:32 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1251191

  Analist: ”Să zicem prin absurd că la noi treaba mergea „unsă„ pe alte căi – dar în Germania?! Să fim serioși, acolo nu e colonie, ca aici! Orice a făcut BND sau alt serviciu acolo, a avut legătură cu ceva/cineva similar de aici – așa se procedează”.

  BUCUREȘTI, 13 apr - Sputnik, Evan Răutu. În România a explodat abia acum vestea că un sucevean a murit în Germania, în zona Freiburg, la cules de sparanghel.

  De fapt, decesul a survenit la finele săptămânii trecute, sâmbătă, scrie ”Monitorul de Suceava”,care dă mai multe date: românul avea 54 de ani, rudele spun că nu avea probleme medicale. De menționat că se așteaptă rezultatele necropsiei.

  ”Marți mi s-a spus că voi ști cauzele decesului, dar eu cred că e vorba de inimă”, a declarat soția, Maria Bahan. ”Acum mi s-a spus să stau în cameră și să nu merg la muncă.

  Din datele oferite de ”Monitorul”, răposatul, pe nume Nicolae Bahan, era din Solca, plecase în Germania împreună cu soția și lucra la o fermă situată la circa 40 km de Freiburg de aproximativ trei săptămâni.

  Analistul Sputnik, Dragoș Dumitriu, spune că este important de știut dacă soții Bahan erau plecați în Germania dinaintea Pandemiei – sau au plecat acum circa 3 săptămâni.

  ”Președintele Iohannis a decretat starea de urgență pe 16 martie, deci au trecut mai mult de 3 săptămâni de atunci”, atrage atenția Dumitriu. ”Au plecat soții după această dată? Cum? În perioada 20 martie, Suceava era deja un focar al noului virus”.

  Analistul spune că, dacă soții au plecat în acea perioadă, ”atunci afacerea trebuie cercetată serios – pentru că posibila plecare trebuie pusă în legătură cu afacerea de săptămâna trecută”.

  ”În cazul plecării masive a muncitorilor s-a spus de către oficiali români că a fost o solicitare diplomatică a Germaniei – ce înseamnă exact asta?”, întreabă analistul Sputnik. ”Cum au trecut acele mulțimi de oameni prin atâtea baraje, între Moldova și Ardeal, în starea de urgență?”

  Opinia analistului este că avem de-a face cu o operațiune pe linia unor servicii – ”mai ales că gradul de securitate al deplasării unor muncitori – posibili purtători ai virusului pandemic - , NU se putea face în Germania fără supravegherea serviciilor germane”,

  ”Hai,  să zicem prin absurd că la noi treaba mergea „unsă„ pe alte căi – dar în Germania?! Să fim serioși, acolo nu e colonie, ca aici! Iar orice a făcut BND sau alt serviciu acolo, a avut legătură cu ceva/cineva similar de aici – așa se procedează. Deci, pe afacerea de la Cluj scrie ”servicii secrete germane 100%” - iar în România, probabil cu servicii care au avut acces direct și la poliție. la cei care păzeau drumurile”.

  Revenind la nefericitul român mort în Germania, analistul Sputnik analizează și varianta în care era plecat acolo mai demult, spune Dumitriu. ”Ciudat este că sezonierilor nu știu să li se asigure servicii medicale acolo, deci cum de i-au ținut nemții în plină pandemie?”.

  ”Dacă l-au testat de virus, atunci cum de nu au sesizat că avea probleme cardiace… doar nu au apărut așa, peste noapte?! Iar românii care asigură plecarea la muncă, firmele câștigă enorm din această exploatare a celor din țările estice, ce verificări medicale au făcut?”

  Concluzia lui Dragoș Dumitriu este clară: În opinia mea, este vorba atât de neglijență criminală româno-germană, iar în scandalul de la Cluj este o lucrare a serviciilor germane cu colaborarea unor servicii românești”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Sinucidere sau crimă? Tânăr, găsit mort într-un hotel de lux din Capitală
  Weekend sângeros la Londra: crimă, înjunghieri şi împuşcături – 2020, an al violenţelor?
  Crimă şocantă în Diaspora: româncă de 19 ani răpită, violată și ucisă
  Crimă şocantă: bărbat a încălcat ordinul de protecţie împotriva sa, şi-a înjunghiat soţia
  Analist de top: ”Ăsta nu e reprezentant SUA, ci membrul unui grup de crimă organizată”
  Mărturia care schimbă TOT: Ceaușescu, nevinovat! ”Nicio acuzare adevărată, crimă oribilă”
  Tagurile:
  Servicii

  Știrile Zilei