05:48 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  172930

  Marea Britanie încă nu a trecut vârful epidemiei de Covid-19, astfel că încă nu a venit momentul pentru ridicarea restricţiilor, a declarat ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.

  BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik, Doina Crainic. „Deşi observăm o încetinire a numărului de cazuri și, din fericire, a numărului de morți, totuşi curba nu a început încă să coboare. Pare că începem să ajungem la un vârf și asta este o veste bună. Dar încă avem un nivel foarte ridicat. 761 de oameni au murit ieri”, a declarat, joi, la BBC, ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.

  Ministrul a mai spus că populaţia britanică a înțeles că trebuie să respecte măsurile impuse de guvern în timpul acestei crize de sănătate.

  „Nu vreau ca toate aceste eforturi să fi fost în zadar. Dacă ridicăm toate restricţiile acum, atunci acest virus ar face ravagii din nou și nu putem lăsa să se întâmple acest lucru”, a adăugat ministrul, potrivit RT. 

  Hancock va lua legătura cu omologii săi din Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor pentru a dezbate dacă ar trebui să recomande ca guvernului britanic să mențină măsurile actuale de blocare. Cabinetul va lua o decizie oficială în cursul zilei de joi, aşteptându-se la o prelungire de încă trei săptămâni a izolării.

  De asemenea, ministrul britanic al Sănătăţii a anunţat că numărul morților în rândul personalului medical din NHS a crescut la 27. Printre cei decedați a fost şi o asistentă medicală însărcinată, Mary Agyeiwaa Agyapong, de 28 de ani, care lucra la Luton and Dunstable University Hospital. Aceasta a murit duminică, dar fetiţa ei s-a născut cu succes prin cezariană.

  Totuşi, se consideră că numărul real de decese în rândul personalului NHS este mai mare de 28, întrucât cifra nu include şi personalul care oferă îngrijiri la domiciliu.

  Hancock a recunoscut că aproximativ 15% din casele de îngrijire din Marea Britanie se confruntă cu infecţii cu coronavirus, în timp ce testarea personalului din acest sector a început abia săptămâna aceasta.

  În Marea Britanie, numărul de cazuri de coronavirus se apropie de 100.000 și în total 12.894 de vieți au fost pierdute din cauza pandemiei.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  La cules de sparanghel şi în Marea Britanie: avion plin cu români va pleca spre UK
  Gunoaie din Marea Britanie au ajuns în Mehedinți - video
  Marea Britanie: peste 700 de persoane au murit într-o singură zi – dar şi o veste bună
  Covid-19 în Marea Britanie – număr record de decese în ultimele 24 de ore
  Începe ”Operațiunea Sparanghelul” și în Marea Britanie?
  Tagurile:
  COVID-19, Marea Britanie

  Știrile Zilei