18:20 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17811

  Mulţi români care locuiesc în Italia şi-au pierdut locurile de muncă în contextul epidemiei de coronavirus. Ambasada României în Italia vine în ajutorul acestora, postând pe pagina de Facebook datele de contact ale centrelor şi organizaţiilor care oferă locuri de muncă.

  BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik, Doina Crainic. Ambasada României în Italia a postat pe pagina oficială de Facebook datele de contact ale centrelor de ocupare a forţei de muncă și ale organizațiilor de producători agricoli care oferă locuri de muncă în acest domeniu.

  Potrivit Ambasadei, datele de contact ale centrelor pentru ocuparea forţei de muncă de la nivel local sunt disponibile online pe site-ul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

  De asemenea, românii pot contacta organizaţiile de fermieri/producători agricoli: Coldiretti - platfoma „job in country” , Confagricoltura, platforma „Agrijob”.

  Ambasada României în Italia recomandă românilor să nu facă niciun fel de compromis privind munca la negru și să citească temeinic condițiile și contractele de muncă înainte de a le semna.

  Ambasada și Consulatele României din Italia nu se pot substitui Serviciilor Publice de Ocupare și nu își pot asuma responsabilitatea pentru contractele sau condițiile oferite de angajatori, care trebuie verificate personal cu atenție de către lucrători.

  În acelaşi timp, Ambasada atrage atenția că trebuie respectate măsurile de protecție sanitară la locul de muncă, esențială pentru protejarea tuturor.

  Cetățenii români care întâmpină eventuale nereguli sau probleme pot semnala acest lucru la Inspectoratul de Muncă italian.

  Pentru a accesa informaţii despre drepturile la locul de muncă, lucrătorii români pot contacta Biroul ataşatului pentru probleme legate de muncă din cadrul Ambasadei României la Roma, la adresele de e-mail: roma.social@mae.ro sau roma.social1@mae.ro.

  De asemenea, Ambasada României în Italia a postat şi un material cu informaţii utile pentru lucrătorii în sectorul agricol din Italia, cu contracte de muncă pe perioadă determinată, material care poate fi consultat la această adresă.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  COVID-19: trei români morți în Italia, 29 de români, infectați în alte țări
  Români în Italia, important: când puteţi ieşi din casă, interdicţii, sancţiuni, închisoare
  Românii din Italia: Cursuri gratuite în sectorul unde lucrează cei mai mulţi români
  Tragedie, accident grav în Italia: 8 români victime – imagini cu puternic impact emoţional
  1.500 de români întorși din Italia vor fi puși în carantină în hotelurile din Mamaia
  Tagurile:
  Italia, Români


  Știrile Zilei