06:21 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28350

  Oamenii de știință ruși au dezvoltat nouă posibile vaccinuri împotriva Covid-19 care vor fi utilizate într-un studiu global susținut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Toate cele nouă vaccinuri sunt în prezent într-o etapă de evaluare preclinică.

  BUCUREŞTI, 24 apr – Sputnik, Doina Crainic. Vector, un laborator de boli infecțioase cu sediul în Novosibirsk, a produs șase din cele nouă vaccinuri dezvoltate de Rusia, incluse pe lista de cercetări a OMS, potrivit RT. Propunerile laboratorului derivă din platforme pentru tratarea Ebola, gripei și a altor infecții virale.

  Celelalte trei posibile vaccinuri provin din Sankt Petersburg și au fost dezvoltate de două institute de cercetare și de o mare companie rusească biofarmaceutică. Acestea au lucrat separat pentru a realiza două dintre vaccinurile candidate, iar două laboratoare au lucrat în colaborare pentru a realiza un al treilea produs: un vaccin viral viu bazat pe virusul gripal.

  Vaccinurile candidate ruseşti sunt printre cele 77 dezvoltate de cercetători din întreaga lume, care urmează să fie aprobate pentru studii clinice. Alte șase au avansat la etapa testării pe oameni și sunt fie în faza unu, fie în faza a doua a evaluării clinice. Potrivit organismului de sănătate al ONU, ar putea dura până la șase luni evaluarea eficacităţii primare a unui vaccin propus.

  Vector a raportat anterior că a adunat voluntari pentru a participa la studiile clinice ale vaccinurilor sale. Testarea pe oameni ar putea începe la sfârșitul lunii iunie, a declarat pentru presă șeful laboratorului. De asemenea, unul dintre dezvoltatorii din Sankt Petersburg a spus că speră că în aceeaşi perioadă va începe testările şi pentru vaccinurile dezvoltate de acesta.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Rusia a dezvoltat 6 prototipuri de vaccin anti-COVID-19 – 2 testate cu succes pe şoareci
  Vaccin anti COVID-19: secretar de stat din ministerul Sănătății, anunț
  În Rusia au început testările unui vaccin împotriva coronavirusului - detalii
  Un virolog explică riscurile unui vaccin creat prea repede
  Coronavirus: Londra, decizie extremă – produce o cantitate uriașă de vaccin… netestat!
  Tagurile:
  Vaccinuri, COVID-19, OMS

  Știrile Zilei