20:16 29 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.75
 • USD16.94
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  71 0 0

  Mai mulți interpreți de jazz de renume mondial vor participa în cadrul unui maraton online al festivalului Koktebel Jazz Party în sprijinul medicilor și personalului medical care se află în prima linie în lupta cu COVID-19.

  CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Interpreții din Rusia, SUA, Italia, Franța, Brazilia, India, Japonia și Armenia – aceasta este geografia maratonului online caritabil Doctor Jazz Party, care va fi lansat pe 30 aprilie, de Ziua Internațională a Jazzului, la ora 16:00, ora Moscovei.

  Maratonul Doctor Jazz Party se va desfășura în susținerea spitalelor rusești și angajaților lor, medicilor și personalului medica. Organizatorii maratonului sunt AIP Rossiya Segodnya, grupul media „Krasnîi Kvadrat” și festivalul internațional de jazz Koktebel Jazz Party, cu susținerea Fondului Rusesc de Investiții Directe și Alianței pentru combaterea coronavirusului COVID-19.

  “Acum, în lupta cu o nenorocire comun, provocată de pandemia coronavirusului, nimeni nu poate rămâne indiferent. Toate măsurile și eforturile posibile trebuie să fie depuse. Jazz a fost întotdeauna o muzică care a oferit oamenilor sentimentul de libertate și speranță. Anume acum, când oamenii au nevoie de o susținere, jazz-ul devine un sprijin spiritual și emoțional. În maratonul nostru Doctor Jazz Party vor evolua vedete din mai multe state. Însă cel mai importat este faptul că aceștia nu sunt indiferenți, sunt gata să vină în ajutor dincolo de orice frontiere, fie ele geografice, politice sau oricare altele”, a menționat fondatorul festivalului Koktebel Jazz Party, jurnalistul rus Dmitri Kiseliov.

  La maratonul online de caritate vor participa faimosul cvartet al lui Igor Butman, duetul lui Daniel Cramer și contrabasistul Serghei Korceaghin, legendarul trompetist de jazz, câștigătorul premiului „Grammy”, Randy Brecker, vocalista de jazz Larisa Dolina și Mariam Merabova, interpreta de muzică rock, Iulia Cicerina, saxofonistul, compozitorul și directorul artistic al festivalului Koktebel Jazz Party, Serghei Golovnea și mulți alții. Lista integral a participanților la maratonul Doctor Jazz Party a fost publicată pe site-ul koktebel-jazz.ru (https://koktebel-jazz.ru/news_2020/20200427/1013434012.html#head).

  Transmisiunea în direct a maratonului va avea loc pe site-urile și rețele de socializare VKontakte ria.ru și pagina festivalului Koktebel Jazz Party, precum și pe site-ul стопкоронавирус.рф.. Hashtagul oficial al maratonului este #МыВместе (Suntem Împreună).

  Donațiile obținute în susținerea spitalelor rusești, precum și pentru procurarea a mijloacelor de protecție individuală a medicilor din spitalele și clinicile regionale vor putea fi transferate fundației de binefacere “Jivoi” (https://livefund.ru), operatorul oficial al maratonului. Mijloacele pot fi donate prin expedierea a unui mesaj SMS “JAZZ” și indicarea sumei (spre exemplu, “JAZZ 300”) pe un număr scurt 3443.

  Partenerii informaționali ai maratonului online de caritate Doctor Jazz Party sunt: postul de televiziune “Rossiya 24” (https://www.vesti.ru/onair)  și Rossiya-Kultura (https://tvkultura.ru/), proiectul The City al postului de televiziune “Moscova 24” (https://thecity.m24.ru), postul TV de știri Vesti.ru (https://www.vesti.ru/), postul de radio „Vesti FM” (http://radiovesti.ru/), Radio JAZZ 89.1 FM (https://radiojazzfm.ru/), portalul și motorul de căutare YANDEX (https://yandex.ru/), campania națională мывместе2020.рф (https://мывместе2020.рф), organizația neguvernamentală autonomă “Prioritățile Naționale”/site-ul стопкоронавирус.рф și radio Sputnik (https://radiosputnik.ria.ru).

  Koktebel Jazz Party (https://koktebel-jazz.ru) a luat ființă în anul 2003, la inițiativa jurnalistului Dmitri Kisilev. Festivalul poartă numele unui sat din peninsula Crimeea, fiind astăzi printre cele mai cunoscute evenimente internaționale de jazz.

  De-a lungul perioadei de desfășurare, festivalul a fost vizitat de legendarul baterist de jazz Jimmy Cobb (SUA), laureatul premiului Grammy pentru cel mai bun albun de jazz latin, Gonzalo Rubalcaba (Cuba), basist și contrabasistm american, cunoscut prin tehnica lui inovativă, Stanley Clark, starurile new-jazz Club Des Belugas (Germania), saxofonistul Robert Anchipolovski (Israel), trupa germană De-Phazz din Heidelberg. Festivalul este desfășurat de de AIP “Rossiya Segodnya”. Organizatorul festivalului este grupul media “Krasnîi Kvadrat”. Din 2014, Koktebel Jazz Party se desfășoară sub egida Ministerului Culturii al Federației Ruse.

  Fundația de caritate pentru ajutorarea adulților “Jivoi” (https://livefund.ru) a fost înființată în anul 2010 pentru acordarea unui spirijin persoanelor cuprinse între vârsta de 18-60 de ani, care suferă de patologii grave, având nevoie de tratament și reabilitate. Din 2017, fundația acordă sprijin spitalelor și instituțiilor de asistență socială. În legătură cu pandemia de coronavirus, fundația a decis să lanseze un proiect de achiziționare a mijloacelor de protecție individuală pentru medicii din spitalele regionale. Până pe 22 aprilie, fundația acordare ajutoare 22 spitale de pe tot cuprinsul Rusiei.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Medicii ruși înființează un spital în Bergamo pentru pacienții cu COVID-19
  Raed Arafat, mesaj superb, lecție de conștiință pentru toți medicii!
  Mesaj excepțional al dr. Virgil Musta, lecția necesară de conștiință pentru toți medicii!
  Medicii militari ruși continuă să ofere ajutor în lupta cu COVID-19 în Italia și Serbia
  Medicii șterg pe jos cu Iohannis, după anunțul că vor primi 500 de euro
  Tagurile:
  Medici, Japonia, America

  Știrile Zilei