12:00 26 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1259100

  Teoria conspirației a apărut după ce fondatorul Microsoft, Bill Gates, a venit cu ideea de a fi folosite „certificate digitale” pentru a supraveghea locația populației mondiale.

  BUCUREŞTI, 4 mai – Sputnik, Doina Crainic. Piers Corbyn, fratele mai mare al fostului lider al Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, şi deţinătorul site-ului de prognoză meteo WeatherAction, a acuzat guvernul britanic de un complot pentru microciparea populației sub pretextul vaccinării împotriva COVID-19.

  În ultimele zile, Piers Corbyn a organizat trei mici proteste în Glastonbury, în sud-vestul Angliei.

  La un miting organizat vineri, care a reunit aproximativ 40 de participanți, unii dintre protestatari aveau pancarte pe care scria „Opriţi izolarea acum – eliberaţi NHS pentru a-i salva pe cei care au fost lăsaţi în urmă” și „Bill Gates la închisoare”.

  „Cu cât izolarea încetează mai repede, cu atât vor fi salvate mai multe vieţi”, a declarat meteorologul în vârstă de 73 de ani, potrivit Somersetlive, citat de Sputnik News.

  „Este o izolare pentru un alt scop (…). Pentru a ne pregăti să fim controlaţi într-o nouă ordine mondială ... Aceasta nu este libertate, ci opusul libertății”, a mai spus Corbyn.

  Piers Corbyn a condus duminică un alt protest în centrul orașului Glastonbury. Protestul a fost dispersat de poliție, care a arestat două persoane și a amendat alte trei conform normelor de izolare.

  Corbyn - care are o diplomă în fizică la Imperial College și un master în astrofizică la Queen Mary College – a propagat teorii conspiraționiste legate de COVID-19, virale pe contul său de Twitter, inclusiv despre faptul că 5G ar cauza daune grave sănătății și că guvernul ar intenţiona să distrugă întreprinderile mici, care vor fi preluate de marile corporații.

  Una dintre teorii susține că Bill Gates, filantropul miliardar american și fondatorul Microsoft, și o coaliție numită ID2020 doresc să supravegheze populația prin implanturi de microcip, sub pretextul vaccinării împotriva coronavirusului.

  Această teorie a devenit virală pe rețelele de socializare în ultimele săptămâni, după ce Bill Gates a făcut referire  la ideea de „certificate digitale” şi de „pașapoarte de imunitate” emise de instituțiile medicale, pentru a stabili cine este sănătos și cine nu. El nu a menționat dacă aceste înregistrări ar fi păstrate în microcipurile implantate. Fundația Gates a sprijinit efectuarea de teste și dezvoltarea de vaccinuri finanțate, dar acestea nu includ dispozitive implantate.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  UK: Poliția britanică anunță primul caz de arest pentru încălcarea carantinei
  Panică în UK: Supermarketurile, luate cu asalt, în ciuda raţionalizării alimentelor -VIDEO
  Cel puțin 20 de avioane vor duce români la muncă în UK - ambasadorul României la Londra
  La cules de sparanghel şi în Marea Britanie: avion plin cu români va pleca spre UK
  Tensiuni în guvernul britanic din cauza muncitorilor români ajunşi în UK -„este o nebunie”
  Tagurile:
  microcip, Proteste, UK

  Știrile Zilei