16:14 07 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1130)
  15710

  Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a înregistrat cel mai scăzut nivel din 9 martie, potrivit anunțului făcut astăzi de Ministerul Sănătăţii de la Madrid, iar Spania adoptă de astăzi primele măsuri de relaxare.

  BRUXELLES, 11 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire din Spania a fost de 373, cifra cea mai scăzută începând din 9 martie, a informat astăzi Ministerul Sănătăţii de la Madrid.

  Și numărul deceselor din cauza coronavirusului a scăzut în Spania în ultimele 24 de ore la 123, fiind cel mai scăzut din 18 martie și reprezsntând o diminuare faţă de cele 143 de decese înregistrate ieri. Astfel, numărul total al persoanelor decedate de la începutul pandemiei în Spania este de 26.744.

  Totodată, numărul total al persoanelor bolnave de COVID-19 este de 227.426, iar cu această cifră Spania continuă să se situeze pe locul al doilea în lume la numărul de cazuri - după Statele Unite ale Americii - şi pe locul patru în ceea ce priveşte mortalitatea, după SUA, Regatul Unit şi Italia.

  Primele măsuri de relaxare din Europa

  Începând de astăzi Franţa, Belgia, Olanda, Elveţia şi Spania relaxează parțial măsurile restrictive.

  Astfel, Franţa redeschide o parte din şcoli, precum şi magazinele de haine, saloanele de înfrumuseţare şi florăriile, Belgia a redeschis majoritatea afacerilor, cu excepţia restaurantelor şi a cafenelelor, iar Spania permite întâlnirea unor grupuri de până la 10 oameni.

  În Olanda se redeschid parţial şcolile, se deschid librăriile şi bibliotecile, şcolile auto şi moto, dar și saloanele de înfrumuseţare

  Dacă în Elveția se redeschid şcolile primare şi generale, dar cu un număr redus de elevi prezenţi, în Danemarca se redeschid centrele comerciale mari.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1130)

  Tematic

  Măsuri de relaxare în Spania și Franța
  Spania, bilanţ promiţător: epidemia, aproape învinsă?
  Spania prelungește starea de urgență cu două săptămâni
  Cifrele crizei: cât de tare au fost afectate economic Franța și Spania de coronavirus
  Tagurile:
  Spania


  Știrile Zilei