16:38 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1134)
  146320

  Având în vedere că Regatul Unit asistă la o tendință descendentă în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi de coronavirus, guvernul a început să relaxeze treptat restricțiile de blocare introduse pe 23 martie.

  BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik, Doina Crainic. Premierul britanic, Boris Johnson, le-a spus parlamentarilor din Partidului Conservator că vrea ca Marea Britanie să revină „aproape la normalitate în iulie”, potrivit ziarului Daily Mail.

  Johnson a spus că va iniția „pași mici” pentru relaxarea restricțiilor, dar numai dacă cetățenii britanici respectă măsurile actuale de izolare. De asemenea, premierul a confirmat că dezbaterile parlamentare vor fi reluate la 2 iunie.

  Anunțul vine în urma declaraţiilor recente ale lui Johnson despre modul cum coronavirusul a trezit „ce e mai bun în umanitate”, spunând că „bunul simț comun” va permite țării să revină la „normalitatea mult dorită”.

  ​Pe 13 mai, guvernul britanic a diminuat restricțiile legate de coronavirus, permițând persoanelor din două gospodării diferite să se întâlnească în parcuri, dar nu sunt permise adunări mai mari.

  Măsurile au fost luate în conformitate cu un plan publicat luni de guvern, care prezintă trei pași pentru ridicarea treptată a restricţiilor legate de COVID-19. În cadrul celui de-al treilea pas, care ar urma pe 4 iulie, ar putea fi redeschise unele afaceri, inclusiv coafoarele, cinematografele și pub-urile.

  În prezent, Regatul Unit este a doua ţară cea mai afectată de coronavirus din Europa, după Spania. Numărul de decese cauzate de coronavirus în această țară a crescut cu 468 față de perioada anterioară de raportare, a anunţat sâmbătă Departamentul de Sănătate. În total, Marea Britanie a înregistrat 240.161 de cazuri de coronavirus şi cel puțin 34.466 de decese.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1134)
  Tagurile:
  Boris Johnson, Marea Britanie, COVID-19, coronavirus


  Știrile Zilei