23:48 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21013

  Cancelarul Germaniei Angela Merkel a declarat astăzi că pandemia de coronavirus va fi depăşită mai repede dacă lumea colaborează pentru a o combate.

  BRUXELLES, 18 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Cancelarul Germaniei a luat astăzi apărarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pe care o consideră „instituţia globală, legitimă, unde toate firele se unesc. Din acest motiv trebuie să continuăm să încercăm să-i îmbunătăţim funcţionarea”. Ea a declarat într-un mesaj video la o reuniune OMS că aprecierea instituției include asigurarea faptului că organizaţia dispune de o finanţare sustenabilă, un mesaj îndreptat împotriva sUA care au tăiat contribuția la finanțarea organizației.

  Merkel este de părere că nici o ţară nu poate anihila coronavirusul de una singură: „Sunt convinsă că vom depăşi pandemia. Cu cât colaborăm mai mult la nivel internaţional, cu atât mai repede vom realiza asta”.

  Cancelarul german a mai declarat cu acest prilej că toată lumea trebuie să aibă acces şi să-şi poată permite un viitor vaccin pentru COVID-19.

  Merkel colaborează cu Macron pentru un răspuns european la coronacriză

  Tot astăzi, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să lanseze o iniţiativă comună pentru un răspuns european la criza provocată de COVID-19, conform unui anunț făcut de Palatul Elysee.

  Astfel, cei doi oficiali vor avea o videoconferinţă, urmată de o conferinţă de presă comună la 17:00, prilej cu care vor prezenta o ”iniţiativă franco-germană” în cadrul crizei coronavirusului.

  Această iniţiativă va viza sănătatea, relansarea economică, tranziţia ecologică şi suveranitatea industrială.

  Și la Berlin, executivul german a precizat că Angela Merkel şi Emmanuel Macron vor avea o videoconferinţă şi vor ţine o conferinţă de presă ”despre o iniţiativă franco-germană privind redresarea economică a Europei”.

  Ţările Uniunii Europene au convenit deja asupra unui pachet în valoare de 500 de miliarde de euro pe termen scurt pentru depăşirea crizei create de noul coronavirus. Primele linii de credit, în valoare de 240 de miliarde de euro din fondul de salvare al zonei euro, au fost lansate vineri.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Putin și Merkel au discutat despre coordonarea luptei împotriva COVID-19
  Merkel: Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al II-lea Război Mondial
  Merkel, în carantină după întâlnirea cu un medic infectat cu COVID-19
  Cancelarul Germaniei Angela Merkel a ieșit din carantină
  Putin a purtat o discuție telefonică cu Merkel
  Tagurile:
  coronavirus, Angela Merkel

  Știrile Zilei