12:35 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8112

  Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au propus astăzi, într-o videoconferință, un plan pentru redresarea UE în valoare de 500 miliarde de euro.

  BRUXELLES, 18 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Germania și Franța au lansat propunerea unui plan european de redresare economică în valoare de 500 miliarde de euro, totul în urma unei videoconferințe între cancelarul Germaniei și președintele Franței care se afirmă astfel ca adevărații lideri ai Uniunii.

  Fondul de reconstrucție va aloca ”bani pentru sectoarele și regiunile cele mai afectate”, a declarat cancelarul german Angela Merkel. Există riscul unei periclitări a coeziunii Uniunii din cauza efectelor noului coronavirus, iar pentru a evita acest lucru "Europa trebuie să stea împreună", a fost opinia lui Merkel.

  La rândul său, președintele francez Emmanuel Macron a apreciat că ”aceasta este o criză fără precedent”, afirmând că e nevoie de un efort european comun în vederea combaterii pandemiei.

  Luarea comună de poziție a liderilor celor mai importante două țări europene, Germania și Franța, vine ca reacție târzie la ezitările și bâlbele UE cu privire la un răspuns coordonat împotriva pandemiei, care au dus la critici dure și la îndoieli referitoare la solidaritatea europeană.

  În ciuda faptului că, cel puțin inițial, statele UE au acționat fiecare pentru sine, președintele francez a dorit să arate acum că țările membre s-au ajutat reciproc, manifestându-și solidaritatea prin îngrijirea persoanelor bolnave și livrarea de echipamente medicale și de protecție.

  El și-a exprimat speranța că propunerea germano-franceză privind fondul de reconstrucție va fi preluată de Comisia Europeană și sprijinită de partenerii europeni. Mai exact, potrivit propunerii celor doi lideri, Uniunea Europeană ar trebui să strângă 500 de miliarde de euro pe piețele financiare.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Scandal monstru în UE și DEMISIE: Angela Merkel, asociată cu Adolf Hitler!
  Putin a purtat o discuție telefonică cu Merkel
  Cancelarul Germaniei Angela Merkel a ieșit din carantină
  Merkel, în carantină după întâlnirea cu un medic infectat cu COVID-19
  Putin și Merkel au discutat despre coordonarea luptei împotriva COVID-19
  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Angela Merkel


  Știrile Zilei