11:31 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  45480

  Militarii americani instruiesc teroriștii ISIS în baza militară din Al Tanf din Siria, a declarat unul din foști militanți, care a trecut de partea forțelor guvernamentale siriene.

  BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Militarii americani, care lucrează la baza militară Al Tanf din Siria, cooperează activ cu teroriștii grupării Statul Islamic, a declarat jurnaliștilor ruși Abu Hamzi, comandantul unei grupări a radicalilor, care a trecut de partea forțelor guvernamentale.

  Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan
  © Sputnik / Сергей Гунеев

  Grupul era instruit în baza militară a SUA, însă recent s-a predat unităților lui Bashar Assad, abandonând anterior o fortăreață. Militanții fugiți erau instruiți pentru organizarea unor diversiuni pe infrastructura de gaze și petrol, transport, precum și atentate pe teritoriile aflate sub controlul Damascului.

  “Americanii consideră că acest pământ le aparține. Sunt ca niște regi acolo. Capitanul Mike, toți sunt la fel. (...) Ei lucrează, cooperează cu teroriștii ISIS. Au conlucrat cu ISIS, le-au oferit acces și acum îi instruiesc și acum conlucrează cu ei”, a relatat Abu Hamzi.

  Capitanul Mike, pe care l-a menționat militantul fugit, avea rolul de instructor. Potrivit lui Hamzi, instructorul nu știe nimic despre modul în care autoritățile americane “se folosesc de militanții sirieni”, “el știe doar să utilizeze armele” și învață cum aceste trebuie să fie utilizate. În special, Abu Hamzi era instruit să utilizeze mitralierele americane de calibru 40 și 50.

  În Al Tanf, aflat la frontiera Siriei și Iordania, este amplasată o bază militară a SUA. În raza de 55 kilometri de baza, care e controlată de militarii americani, se află o tabără de refugiați. Militarii ruși, reprezentanții MAE al Rusiei și Siriei au declarat în mai multe rânduri că situația din această tabără este una apropiată de o catastrofă umanitară.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  SUA profită de coronavirus pentru a-i ajuta pe teroriștii din Siria
  Presa: SUA au adus o coloană de tehnică militară din Irak în Siria
  De ce este testat tancul rusesc „Armata” în Siria
  Putin și Erdogan au discutat despre situația din Siria
  Tagurile:
  SUA, Statul Islamic, ISIS, Siria


  Știrile Zilei