20:37 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  29520

  Italia a cerut țărilor membre ale UE să lucreze împreună pentru a restarta industria turistică după pandemia de coronavirus, criticând orice acorduri bilaterale între statele membre privind coridoarele turistice.

  BUCUREŞTI, 19 – Sputnik, Doina Crainic. Toate țările europene ar trebui să își redeschidă frontierele imediat după trecerea vârfului de cazuri de Covid-19, a declarat ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, într-un discurs transmis pe Facebook luni.

  „Trebuie să repornim țara și să garantăm siguranța italienilor. Acesta este motivul pentru care Italia are ocazia să primească turiști din alte țări ale UE în vara aceasta. Lucrăm deja la un plan turistic sigur și concret”, a declarat ministrul italian de Externe.

  Luigi Di Maio a discutat cu omologii săi din alte țări ale UE. Discuţia s-a concentrat asupra reanimării sectorului turistic, care a fost afectat grav de pandemie. Pentru Italia, turismul este deosebit de important, rămânând una dintre „pietrele de temelie” ale economiei ţării mediteraneene.

  „Am convenit să facem împreună eforturi pentru organizarea sezonului turistic. Nu vor exista coridoare turistice bazate pe acorduri bilaterale. Este inacceptabil și împotriva spiritului Europei”, a mai spus Di Maio, potrivit RT

  Declarația sa semnalează o schimbare de abordare a Romei, care, până de curând, părea dispusă să permită circulația transfrontalieră a turiștilor fără a aștepta decizia altor membre ale UE. Săptămâna trecută, presa italiană relata că autoritățile țării analizează potențialele acorduri de turism cu Germania, Rusia și China, care ar fi avut în vedere „coridoarele” menționate.

  În weekend, premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că țara va permite intrarea turiștilor europeni, anuntând anularea, începând cu 3 iunie, a perioadei obligatorii de carantină de 14 zile. Oficialii francezi au criticat însă declaraţia. Ministrul francez de Interne Christophe Castaner a acuzat Roma că ar submina unitatea blocului.

  „Este foarte important pentru noi să ne coordonăm deciziile la nivel european, în special în ceea ce privește Spațiul Schengen. Dar astăzi nu se întâmplă acest lucru”, a spus Castaner.

  Italia este printre cele mai grav afectate ţări de coronavirus, cu peste 225.000 de cazuri, inclusiv peste 32.000 de decese înregistrate. Țara a suferit un blocaj dur la nivel național, dar răspândirea virusului a încetinit drastic.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Italia: Ajutoare economice prin decretul de relansare - 400 și 800€ pentru aceste familii
  Medicii și specialiștii PNBC ruși revin din Italia: Ce au realizat și ce mai urmează
  După Germania, Anglia și Austria, urmează exportul românilor în Italia
  Tagurile:
  Graniță, Italia


  Știrile Zilei